hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Filistin'den Ayşenur Ezgi Eygi adımı… Mahkemeye taşıyorlar

    KAYNAKCNN TÜRK

    Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail'in öldürdüğü Türk aktivist Ayşenur Ezgi Eygi cinayetiyle ilgili Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne şikayette bulunmaya hazırlandıklarını açıkladı. Abbas, Türkiye ve ABD makamlarıyla ortak çalışma yürüttüklerini de duyurdu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Filistin yönetimi, Batı Şeria'da İsrail askerlerince gerçek mermi ile öldürülen Türk asıllı ABD vatandaşı Türk aktivist Ayşenur Ezgi Eygi için Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne başvuracak. Gelişmeyi, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas duyurdu.

    Abbas, Eygi'nin ölümü nedeniyle çok üzgün olduğunu ve İsrail'e de öfke dolu olduklarını ifade etti.

    Filistinden Ayşenur Ezgi Eygi adımı… Mahkemeye taşıyorlar

    Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne sunmak üzere ABD ve Türkiye makamları ile ortak bir dilekçe çalışması yürüttüklerini de belirtti. Mahmud Abbas, Ayşenur Ezgi Eygi onuruna Kudüs Yıldızı Nişanı da verecek.

    Filistin haber ajansı Wafa'ya göre, Filistin Devlet Başkanı Abbas telefon ile Eygi'nin ailesini arayarak baş sağlığı dileklerini iletti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Filistinden Ayşenur Ezgi Eygi adımı… Mahkemeye taşıyorlar

    Türk asıllı Amerika vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi, Filistin topraklarında işgal karşıtı bir protestoya katılmıştı. Gösteri sırasında ise İsrail güçleri tarafından vuruldu ve Eygi hayatını kaybetti. Eygi, Uluslararası Dayanışma Hareketi gönüllüsüydü.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow