Facia yaşanan köprü böyle yıkıldı
İtalya'nın Cenova kentinde, geçen yıl kısmen çökmesi sonucu 43 kişinin öldüğü otoyol köprüsünden geriye kalanlar, patlayıcılarla yok edildi.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Köprünün 4500 ton beton ve çelikten oluşan iki büyük kulesi havaya uçurulmadan önce, bölgede yaşayan binlerce kişi tahliye edildi.
Patlama sonrası toz yayılmasını önlemek için kulelerin etrafına su tankları konuldu. Patlama bölgesinin 300 metre çevresindeki tüm yollar trafiğe kapatıldı.
Uzmanlar, kulelerin ve köprünün ayakta kalan kısımların ayaklarına patlayıcılar yerleştirdi.
Neler yaşanmıştı?
Cenova'da yer alan otoyol köprüsünün bir kısmı 2018'in Ağustos ayında, üzerinde araçlar varken çökmüştü. Yaşanan çökme sırasında köprü üzerinde bulunan 43 kişi hayatını kaybetmiş, bir çok kişi ise yaralanmıştı. Çökmeyle birlikte İtalya'daki altyapı güvenliği de tartışmaya açılmıştı.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Rock'n Roll efsanesi hakkında bir garip iddia: Elvis Presley uzaylı mıydı?
Papa’nın cenaze törenine dünya liderleri akın edecek: Trump katılacak mı? Göçmen politikasını eleştirmişti...
ABD İç Güvenlik Bakanı Noem’in Çantası Restoranda Çalındı! Gizli Servis İçindeki Eşyalar İçin Harekete Geçti…
Dünya bu fotoğrafları konuşuyor! Vatikan, Papa Francis’in tabut içindeki görüntülerini paylaştı
Papa’nın ölümünün ardından kehanetler gündemde: 112 şifreli ifadede ‘yedi tepeli şehir’ detayı…