hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Eski Mossad Başkanı'ndan Netanyahu'ya tepki: ''İran varlığımıza tehdit değil''

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    KAYNAKCNN TÜRK

    İran'ın İsrail'e saldırmasının ardından, İsrail'in nasıl bir yanıt vereceği merak ediliyor. Eski Mossad Direktörü Efraim Halevy , bu konuda Netanyahu yönetimini uyardı ve “10 milyon İsraillinin hayatı tehlikeye atılmamalı, sonsuza kadar savaş halinde yaşayamayız” dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "SONSUZA KADAR SAVAŞAMAYIZ"

    Efraim Halevy, son yıllarda İsrail'in ilişkilerini yönetme biçimine eleştirilerde bulunarak, İsrail'in bu meselelerdeki duruşunu yeniden değerlendirmesi gerektiğini söyledi. "Ebediyen savaş halinde yaşamak istemiyoruz. Bağımsızlığımızın 75. yılını kutluyoruz ama bu sürenin büyük bir kısmını savaşta geçirdik" dedi.

    Eski Mossad Başkanından Netanyahuya tepki: İran varlığımıza tehdit değil

    İran’ın balistik füzeli saldırısından sonra, İsrail’in nasıl bir yanıt vereceği büyük bir merak konusu. Mossad'ın eski başkanı Halevy, İsrail'in bu saldırılara karşı geniş çaplı bir yanıt verip vermeyeceğine karar vermesi gerektiğini belirtti. Halevy, ABC News'e yaptığı açıklamada, "10 milyonu tehlikeye atmalı mıyız?" sorusunun çok ciddi bir şekilde ele alınması gerektiğini vurguladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "GERİLİMİN BOYUTUNU YÜKSELTMEYELİM"

    İran’ın sürekli büyüyen nükleer gücüne dikkat çeken Halevy, bu gücün İsrail’e karşı kullanılabileceğini de iddia etti. İran’ın bölgedeki hareketlerinin İsrail’i hedef aldığını söyledi.

    Halevy, "İran, istediğimiz yüzleşmenin boyutuna göre farklı açılardan saldırabileceğimiz bir ülke. Ancak beklentim, nihai bir yüzleşmeye kalkışmamamız yönünde. Gerilimi bir anda yükseltmek yerine, İran’a misilleme yapmamaları için bir fırsat vermek İsrail için daha akıllıca olacaktır" dedi.

    İran’ı varoluşsal bir tehdit olarak görmediğini ifade eden Halevy, İsrail'in halkını koruyabileceğine inandığını belirtti ve konuşmayacağı başka imkanlarının da olduğunu ekledi.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow