hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Elektrikli jet takımı havalandı

    İnsanların uçmasına olanak veren jet takımlarının görüntülerini daha önce ekranlarınıza getirmiştik. Jet takımını yapan şirket, tamamen elektrikle çalışan alternatif bir model daha üretti. Model ilk uçuşunu başarıyla tamamladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İnsanların uçmasını sağlayan jet takımının mucidi Rıchard Brownıng, yeni icadını bu sözlerle tanıttı. Brownıng'in kurduğu Gravıty Industrıes şirketi, geliştirdiği jet takımıyla dünyaca ünlenmişti. Brownıng ve ekibi, çevreci hareketten ilham alarak jet takımının elektrikli versiyonunu yaptı.

    Elektrikli jet takımı ilk defa İngiltere’de düzenlenen bir teknoloji festivalinde denendi. Takım çalıştı ve kullanan kişi birkaç saniyeliğine havalandı. Ancak cihazın bataryaları da bu kısa sürede tükendi.

    Jet yakıtı kullanılan takım yaklaşık 4 dakika uçma süresi sağlıyor. Ancak elektrikli modelin bataryaları bu süre için henüz yeterli değil. Gravıty jet takımı yakın zamanda İngiliz kraliyet komandoları tarafından denenmişti. Tatbikatta çekilen nefes kesici görüntüler sosyal medyada ses getirmişti.

    Jet takımı ayrıca İngiltere’nin ücra dağlarındaki kurtarma ekipleri tarafından da kullanılıyor. İlk yardım ekipleri bu sayede araçların giremediği bölgelerde mahsur kalan kişilere ulaşabiliyor.

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow