Ekvador'da çetelerle mücadele sürüyor
Güney Amerika ülkesi Ekvador'da devletin çetelerle mücadelesi devam ediyor. Son olarak bir hastaneyi ele geçirmeye çalışan çete üyeleri operasyonla yakalandı. Kolombiya sınırı yakınlarında uyuşturucu çetelerine ait el yapımı bir denizaltıda 50 milyon dolarlık uyuşturucu madde ele geçirildi.
Yaklaşık iki hafta önce devletin uyuşturucu çetelerine karşı savaş açtığı Ekvador'da resmi olarak ilan edilen olağanüstü hal ve iç çatışma hali devam ediyor.
Son olarak Ekvador güvenlik güçleri, Guayas eyaletinde bir hastaneyi ele geçirmeye çalışan bir suç örgütünün üyesi olduğu iddia edilen 68 kişiyi gözaltına aldı. Ekvador güvenlik birimlerinin çetelerle mücadelesi denizde de sürüyor.
Kıyı kenti Esmeraldas açıklarında düzenlenen ortak operasyon sırasında çeteler tarafından yapılan denizaltının içinde bulunan 3,5 ton uyuşturucu ele geçirdi.
Ülkenin en büyük uyuşturucu çetesi liderlerinden birinin hapishaneden kaçmasıyla çetelere yönelik operasyonlar genişletilmiş, geçen haftaysa çetelerin bir televizyon kanalını basmasını soruşturan bir savcı öldürülmüştü.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Korkulan senaryo gerçek mi oluyor? Santorini'deki volkan aktif hale geldi!
Norveç'te Kuzey Işıkları: Doğanın Büyüleyici Gösterisi
İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan'dan, ABD'nin Nükleer Müzakere Baskılarına Türkçe Tepki
Tayvan-Çin krizi! Ada etrafında askeri hareketlilik
İsrailli 4 esirin cenazeleri teslim edildi! Eleştiri oklarının hedefinde: Onlar ölür, Netanyahu ise kendini kurtarır