hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dünyadan Nasrallah’ın ölümüne tepkiler

    KAYNAKCNN TÜRK

    İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Nasrallah'ın ölümü için "ödeştik" açıklamasında bulunurken; ABD Başkanı Joe Biden Lübnan'a devam eden saldırılar nedeniyle, "ateşkes zamanı" dedi. Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta ise hüzün vardı. Hizbullah destekçileri, Nasrallah için gözyaşı döktü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın ölümüne dünyadan tepkiler geldi. Operasyonun düğmesine basan Netanyahu, söz konusu saldırı için, "ödeştik" dedi. “Yüzlerce Amerikalı ve düzinelerce Fransız da dahil olmak üzere sayısız İsraillinin ve diğer birçok ülke vatandaşının öldürülmesinden sorumlu olan kişiyle hesaplaştık.”

    Dünyadan Nasrallah’ın ölümüne tepkiler

    Netanyahu, Nasrallah ve beraberindeki üst düzey Hizbullah yöneticilerinin ölümünü "tarihi bir dönüm noktası" olarak niteledi.

    “İsrail vatandaşları, bunlar harika günlerimiz. Tarihi bir dönüm noktası gibi görünen bir noktadayız.”

    ABD Başkanı Joe Biden, Nasrallah'ın ölümünü "adalet" olarak nitelerken, devam eden çatışmalar için; “Ateşkes zamanı!” ifadelerini kullandı.

    Dünyadan Nasrallah’ın ölümüne tepkiler

    Fransa'nın yeni Başbakanı Michel Barnier, Lübnan'da yaşananları "aşırı derecede ciddi" olarak değerlendirdi. “Durum son derece ciddi ve daha fazla yorum yapmak istemiyorum çünkü bugün yeri burası değil ama bu trajik durumu izliyoruz ve oradaki yurttaşlarımızın güvenliğinden de endişe duyuyoruz.”

    Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta ise derin bir üzüntü vardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dünyadan Nasrallah’ın ölümüne tepkiler

    “Nasrallah'a hiçbir şey olmadı. Senin iyiliğin için Nasrallah. Çocuklarımızı alın. Gözlerimizi alın. Evlerimizi alın. Bütün Arap ulusunu savunan Seyyid Hasan Nasrallah. Seyyid ölmez. Seyyid ölmez.”

    Hizbullah destekçileri Nasrallah için gözyaşı döktü.

    “Başımızın tacı Seyyid Hasan, Allah rahmet eylesin, Allah onunla olsun. Allah sana merhamet etsin, herkesin babası, sen benim ruhumsun.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow