hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dünya liderlerinden hastanenin vurulmasına tepki

    İsrail'in Gazze'deki hastaneyi vurmasına dünyadan tepkiler geldi. Rusya Devlet Başkanı Putin korkunç bir trajedi diye niteledi. Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, Gazzelilerin sürülmesine karşı olduklarını, bu olduğu takdirde bir Filistin devleti kurulması imkansız hale gelecektir" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “Gazze'deki El-Ehli Hastanesi'nde düzenlenen saldırıda yüzlerce kişinin ölmesi beni dehşete düşürdü, saldırıyı güçlü şekilde kınıyorum.” BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Gazze'de hastaneye yapılan saldırıyı böyle kınadı. “Hastaneye yapılan saldırıya gelince, orada yaşanan trajedi korkunç bir olay. Yüzlerce ölü, yüzlerce yaralı; bu bir felaket.”

    Dünya liderlerinden hastanenin vurulmasına tepki

    Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin trajedi ifadesini kullandı, çatışmalar artık durmalı mesajı verdi. “Gerçekten bunun, bu çatışmanın mümkün olan en kısa sürede sona ermesi gerektiğine dair bir işaret olacağını umuyorum.”

    Dünya liderlerinden hastanenin vurulmasına tepki

    Almanya Başbakanı Olaf Scholz'u Kahire'de ağırlayan Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah Sisi, "Gazze'de şu an yaşanan, sivilleri Mısır'a göçe sürükleme girişimidir. Filistinlilerin topraklarından sürülmesini reddediyoruz." dedi. Saldırılar bitene kadar Gazzelilerin Negev Çölü'ne transfer edilmesini teklif etti. “Yerinden edilme düşüncesi varsa İsrail'de Negev Çölü var. İsrail'in, Gazze Şeridi'ndeki direnişi veya silahlı grupları, Hamas'ı, İslami Cihat'ı ve diğerlerini tasfiye etme misyonunu tamamlayana kadar Filistinlileri oraya nakletmesi ve daha sonra isterse onları tekrar geri göndermesi çok mümkün.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow