hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dünya Gıda Programı Direktörü Carl Skau CNN TÜRK'te: Gazze'nin kuzeyinde kıtlık uyarısı

    KAYNAKCNN TÜRK

    Dünya yeni bir yıla girerken, açlık azalmak yerine artıyor. En çok da işgal altındaki Filistin topraklarında ve tarihi bir soykırımın yaşandığı Gazze'de. CNN TÜRK ekibinden Büşra Arslantaş, Dünya Gıda Programı Direktörü Carl Skau ile dünyadaki açlığın bitirilmesi için planlarını konuştu. İşte Kameraman Caner Emre Kınacı'nın görüntülediği özel röportaj...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Büşra Arslantaş: Kış geldi, Gazze'de durum şu anda nasıl? Bu noktada dünya liderlerine mesajınız nedir?

    Carl Skau: Durum kötüleşiyor. Yazın bir şekilde istikrar sağladığımız gıda güvenliği durumu dramatik bir düşüş yaşıyor. Kuzeyde kıtlık uyarılarını duydunuz. Kuzey ve güneyde durum farklı. Kuzeyde şu anda ulaşımımızı kısıtlayan operasyonlar sürüyor. Güneyde operasyonu sekteye uğratan bir yasa ve düzen sıkıntısı var.

    Dünya Gıda Programı Direktörü Carl Skau CNN TÜRKte: Gazzenin kuzeyinde kıtlık uyarısı

    Büşra Arslantaş: Biliyorsunuz insani yardımlarda ve İsrail katliamını durdurmakta Türkiye de büyük bir rol oynuyor. Türkiye'nin rolü, bu devasa etkisi hakkında yorumunuz nedir?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "TÜRKİYE BİZİM ÖNEMLİ BİR ORTAĞIMIZ"

    Carl Skau: Türkiye bizim önemli bir ortağımız hem katılımcı olarak hem de Gazze operasyonunda gıda teminimizin çoğunu Türkiye'de yapıyoruz. Elbette Gazze'ye yakınlık burada bir kilit nokta. Bu ortaklık bizim için önemli. Tabii ki diplomasi ve siyasi gündemler söz konusu olunca hep önemli bir ortağımız oluyor Türkiye.

    Dünya Gıda Programı Direktörü Carl Skau CNN TÜRKte: Gazzenin kuzeyinde kıtlık uyarısı

    Büşra Arslantaş: Yılın sonuna geldik sayılır, 2025’i ne şekillendirecek sizce?

    "340 MİLYON İNSANIN GIDA GÜVENLİĞİ YOK"

    Carl Skau: Bu savaşların bitmesi gerek. Bölgede olan biten hakkında oldukça endişeliyiz. Bu çatışmalara bir son gelmesine ihtiyacımız var. Gıda güvenliği konusunda da dönemeci atlatmamız gerek. 340 milyon insanın gıda güvenliği yok. Bu devirde böyle bir durum kabul edilemez. Bu savaşların bitmesi gerek ve bütün dünyanın bir araya gelerek "2030'da 0 aç" hedefimize ulaşacağımızdan emin olmamız gerek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow