hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dünya basını S-400 teslimatını nasıl gördü?

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    S-400'lerin teslimatı başladı, dünya basını haberi Ankara-Washington gerilimi üzerinden gördü. Bir çok haber kanalı ve gazetenin ortak yorumu, Türkiye'nin asla pes etmediği yönünde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rusya'nın S-400 füze savunma sistemini Türkiye'ye teslim etmeye başlaması, dünya basını tarafından da yakından takip ediliyor.

    Medya kuruluşları, S-400'ler gündeme geldiğinden bu yana ABD'nin yaptırım tehditleri olduğunu fakat Türkiye'nin buna boyun eğmediğini aksine kararlılıkla bu işi tamamladığını yazdı.

    İngiliz BBC kanalı internet sitesinde yer verdiği haberde, "Türkiye ABD'nin muhalefetine rağmen Rus S-400 füze savunma sisteminin ilk kısmını aldı. Gelişme ABD'yi kızdıracak. Türkiye ile ABD NATO müttefiki ancak Türkiye Rusya ile de yakın ilişkilere sahip" yorumu yapıldı.

    The Guardian gazetesi de, "İlk teslimatın gerçekleşmesine karşı ABD ekonomik yaptırımı tercih edebilir. Ancak Türkiye, Washington'dan yapılan baskılara boyun eğmedi. Meselenin ulusal güvenlikle alakalı olduğunu belirtti" yorumuna yer verdi.

    Amerikan New York Times gazetesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, ABD'nin uyarılarına rağmen, Rusya'nın en gelişmiş uçaksavar silahı S-400 sistemini satın alma konusundaki kararlılığında ısrar ettiğini yazdı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Haberde, ABD'li stratejistlerin konuyu, Rusya liderinin NATO'yu bölme girişimi olarak yorumladığı da aktarıldı.

    Fransız haber ajansı AFP teslimatın Washington-Türkiye hattında muhtemelen bir gerginliğe sebep olacağını vurguladı. ABD'nin Ankara'yı yaptırım ile tehdit ettiğini hatırlattı.

    İsrail'in Haaretz gazetesi de Türkiye'nin Rus sistemini satın almasının, Türkiye ile NATO müttefiki Amerika arasında bir gerilim kaynağı olacağını öne sürdü.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow