Doğu Kudüs'de Şeyh Cerrah yine karıştı
Filistinlilerin zorla yerlerinden edildiği Doğu Kudüs'ün Şeyh Cerrah mahallesi yine karıştı. Filistinliler Şeyh Cerrah'a destek maratonu düzenledi. Bir grup İsrailli de Filistinlere destek verdi. İsrail polisi müdahale etti, 23 kişi yaralandı.
Filistinliler, İsrail'in zorla evlerinden çıkarma tehdidiyle karşı karşıya olan Şeyh Cerrah ve Batn el-Heva mahallelerindeki ailelere destek ve tecrit planına tepki amacıyla Doğu Kudüs'te maraton düzenledi.
Maratonda, Şeyh Cerrah Mahallesi'nde toplanan çok sayıda Filistinli, Doğu Kudüs'ün Selahaddin Caddesi'nden geçerek Mescid-i Aksa'nın güneyinde yer alan Silvan Mahallesi'ne doğru ilerledi.
İsrail'in Filistinli aileleri zorla evlerinden çıkarma planına tepki amacıyla düzenlenen maraton, Batn el-Heva Mahallesi'ne kurulan çadırda son buldu.
Çadırın içinde Filistin bayrağı bulunması üzerine İsrail polisi, gruba ses bombaları ve plastik mermilerle müdahale etti.
Filistin Kızılayı'ndan yapılan yazılı açıklamada, 23 kişinin yaralandığı, yaralılardan birinin hastaneye kaldırıldığı diğerlerinin ise bölgede tedavisinin yapıldığı belirtildi.
Ambulansı da hedef aldılar
Açıklamada ayrıca, Silvan Mahallesi'nde yaralılara müdahale etmek için bekleyen Filistin Kızılayı'na ait bir ambulansın İsrail polisince plastik mermiyle hedef alındığı ifade edildi.
İsrail yönetimi, uzum zamandır Şeyh Cerrah ve Batn el-Heva mahallelerinde çok sayıda Filistinli aileyi evlerinden zorla çıkarıp buralara Yahudi yerleşimcileri yerleştirme planı yapıyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Son Dakika! Dünyanın Gözü Kulağı ABD'de: Trump Vergi Yağdıracak!
Uzayda 9 Ay Mahsur Kalan Astronotlar Konuştu: Starliner Krizi ve Geri Dönüşün Perde Arkası
Forbes milyarderler listesini açıkladı: İşte en zengin Türkler!
'Komşu'yu sel aldı! Dükkanlar sular altında kaldı, tekneler karaya vurdu, araçlar sel sularına kapıldı...
İsrail'den bayram günü hain saldırı! Çok sayıda can kaybı var