hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Denizaltı için zamanla yarış sürüyor

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Titanik batığı civarında kaybolan ve günlerdir haber alınamayan denizaltı için arama-kurtarma çalışmaları sürüyor. Ekipler, su altında ses duyulduğunu açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Beş kişiyi taşıyan "titan" adlı denizaltı, 4 bin metreye yakın derinlikte kayboldu. ABD sahil güvenliği, ekiplerin bölgede 30 dakika aralıklarla "vurma sesleri" tespit ettiğini açıkladı. Bu, su altında mahsur kalan ve dışarıyla irtibatı kaybeden mürettebatın sonar tarafından bulunmak için başvurduğu bir yöntem olabilir. Ancak yetkililer, bölgede yapılan araştırmaların sonucunda bir ize rastlanmadığını belirtti. Pazar günü ana gemiyle irtibatı kesilen denizaltının 24 saatten az oksijeni kaldığı tahmin ediliyor.

    Aracın içinde, denizaltının ait olduğu OceanGate adlı şirketin kurucusu ve sahibi, İngiliz bir iş insanı, daha önce defalarca Titanik'e inmiş olan Fransız bir dalgıç ve Pakistanlı bir iş insanı ve oğlu bulunuyor. Amerikan basını, firma çalışanlarının geçtiğimiz yıllarda titan denizaltısının güvenliğine dair endişelerini dile getirdiklerini yazdı. Basının ulaştığı belgelerde, denizaltının tabi tutulduğu testler hakkında çelişkilere rastlandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow