hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dedeağaç'taki yangın 3'üncü gününde! CNN TÜRK ekibi bölgeden bildiriyor...

    Yunanistan'ın Dedeağaç ilinde dün çıkan yangın nedeniyle bölgede acil durum ilan edildi. Yangın da hala devam ediyor. CNN TÜRK ekibinden Serdar Er, bölgeden son durumu aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yunanistan yangın felaketinden kurtulamıyor Bu kez de ülkenin kuzeyindeki Dedeağaç bölgesindeki yangınla mücadele ediliyor.

    Türkiye ile Yunanistan arasındaki kara hududunu oluşturan Meriç Nehri'nin Yunan tarafında bulunan Farecik kasabası yakınında, Ballıköy ile Torbalı köyleri arasında cumartesi günü başlayan orman yangını tüm çabalara rağmen kontrol altına alınamadı. Yangının devam etmesinde şiddetli rüzgarlar etkili oluyor. Kuvvetli rüzgarın da etkisiyle, Dedeağaç şehrine doğru geniş bir alana yayılan yangın nedeniyle binlerce dönüm ormanlık arazi kül oldu. İtfaiye teşkilatı sözcüsü Yanis Artopios, "Çok kötü hava şartlarına karşı mücadele veriyoruz. Yangın, bölgede özellikle 2 nokta tüm şiddetiyle sürüyor" dedi.

    Bölgedeki yangın söndürme çalışmalarına 10 uçak ve helikopter, 214 itfaiyeci ve 59 itfaiye aracı katıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yangın nedeniyle, bölgede 3 günde 14 yerleşim birimi tedbir amaçlı boşaltıldı. Dedeağaç ile İpsala hudut kapısı arasındaki karayolu, tedbir amaçlı olarak aralıklı olarak trafiğe kapatıldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow