hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    DEAŞ'ın yeni lideri belli oldu

    İngiliz The Guardian Gazetesi, terör örgütü DEAŞ'ın yeni liderinin kim olduğunu duyurdu. Guardian'ın iki istihbarat kaynağına dayandırdığı haberine göre o isim Iraklı Türkmen Abdülrahman El Selbi oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    DEAŞ Lideri Ebubekir El Bağdadi’nin Amerika Birleşik Devletleri tarafından öldürülmesinden sonra akıllarda terör örgütü DEAŞ’ın yeni liderinin kim olacağı soruları vardı. Guardian'ın istihbarat kaynaklarına dayandırdığı haberinde o ismin Telaferli bir Türkmen olan Abdülrahman El Selbi olduğunu iddia edildi.

    Ekim 2019’da Bağdadi Operasyonunun ardından DEAŞ, yeni liderinin Ebu İbrahim El Kureyşi olduğunu duyurmuştu. Ancak bu isim savaşta kullanılan bir takma addı ve örgütün başına geçen kişinin kimliği bilinmiyordu.

    İngiliz istihbarat kaynaklarının Guardian’a verdiği bilgilere göre El Selbi, DEAŞ’ın kurucularından. Haberde El Selbi için “Irak’ta Ezidilere yönelik kıyımdan sorumluydu ve örgütün dünya çapındaki eylemlerini denetliyordu” ifadeleri kullanıldı.

    Aynı haberde El Selbi’nin 2004’te ABD askerleri tarafından tutuklanıp Buka Kampı’na götürüldüğü ve Bağdadi ile kampta tanıştığı bilgisine yer verildi.

    Musul Üniversitesi’nde Şeriat Hukuku eğitimi aldığı belirtilen El Salbi'nin, İslam bilgisi sayesinde örgütün yönetim kademelerinde yükseldiği belirtiliyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow