DEAŞ-SDG anlaşmasının ortaya çıkmasının ardından PYD'den ilk açıklama
ABD destekli Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) yüzlerce DEAŞ militanının Rakka'yı terk etmesi için yaptığı gizli anlaşmanın BBC tarafından ortaya çıkarılmasının ardından bölgeden üst üste açıklamalar geldi.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
BBC muhabirleri Quentin Sommerville ile Riam Dalati, DEAŞ militanlarını Rakka'dan tahliye eden kamyonların şoförleriyle konuşmuş, aralarında yabancı militanların da bulunduğu yüzlerce DEAŞ'lının Rakka'yı SDG gözetiminde silahlarıyla birlikte terk etmesine göz yumulduğunu ortaya koymuştu.
Konuyla ilgili PYD’nin eş başkanı Şahoz Hasan da bir açıklama yayınladı. Reuters’a yazılı bir açıklama yapan Hasan, Türkiye’yi Suriye’ye müdahale etmekle suçlarken, "Ülkedeki ABD varlığı devam etmeli" ifadelerini kullandı.
Mesajda, “Türkiye ve İran’ın Suriye’ye sürekli müdahalelerde bulunması, siyasi çözümün gecikmesi ve bölgede halen aktif olan El Kaide nedeniyle ABD liderliğindeki koalisyonun operasyonlarına devam etmesini olumlu buluyoruz” denildi.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Time dergisi açıkladı: İşte yılın en etkili 100 ismi!
Çarpıcı iddia: İsrail İran'ı vuracaktı, Trump reddetti! Gantz: ABD ile Orta Doğu’yu değiştirme vakti geldi!
Uzayda Yaşamın Şimdiye Kadarki En Güçlü Kanıtı Bulundu! Dünya’dan Yaklaşık 9 Kat Büyük Kütleye Sahip…
Sır görüşmenin perde arkası! Çözüm Davud’un yolunda değil...
ABD-Çin tarife restleşmesinde yeni gelişme: ‘Yüzde 245’ tehdidi geldi!