Danimarkalı vekilden Trump'a küfür
ABD Başkanı Donald Trump'ın Danimarka'ya bağlı özerk bölge Grönland'ı Amerikan kontrolüne almak istemesine tepkiler dinmiyor. Danimarkalı bir milletvekili Trump'a Avrupa Parlamentosu kürsüsünden açıkça küfretti.
“Anlayacağınız şekilde anlatayım: Sayın Trump ... gidin!” Avrupa Parlamentosu'ndan böyle sert konuştu. ABD'nin yeni başkanı Donald Trump'a kürsüden açık açık küfretti.
“Sayın Başkan Trump! Çok dikkatli dinleyin. Grönland 800 yıldır Danimarka Krallığı’na bağlıdır. O, bizim ülkemizin bağlı bir parçasıdır: satılık değildir!”
Danimarkalı Avrupa Parlamentosu Üyesi Anders Vistisen, Danimarka'ya bağlı özerk bölge Grönland’ı satın almak isteyen Donald Trump’a yanıtı verdi.
Parlamentonun tepkisi gecikmedi. Avrupa Parlamentosu Başkan Yardımcısı, Vistisen’in konuşmasını tamamlamasının ardından kullandığı ifadelerin kabul edilemez bulduğunu söyledi. Sonuçları olacağını kaydetti.
“Stratejik olarak ilgimi çekti, bir tür gayrimenkul anlaşması...” Trump, bu ifadelerle Grönland'ı alacağını iddia etmişti. Hem Danimarka hem de Grönland sakinleri bu sözlere tepki gösteriyor. Grönland Başbakanı Mute Egede, "Biz Grönlandlıyız. ABD’li olmak istemiyoruz. Danimarkalı olmak da istemiyoruz. Grönland’ın geleceğine ilişkin karar, Grönlandlılar tarafından verilecektir. Grönland’a ne olacağına ülkemiz ve halkımız karar verecek" diyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Fizikçiler Zamanı Ölçmenin Yepyeni Bir Yöntemini Keşfetti!
23 Nisan Çocuk Şenliği Moskova’da Coşkuyla Kutlandı
Papa Francis’in ölümüyle akıllardaki 2 soru: PAPALIK NASIL ORTAYA ÇIKTI? 1 KM KARELİK DEVLET VATİKAN BUGÜNE NASIL GELDİ?
SON DAKİKA... Papa Francis hayatını kaybetti! İşte yerine geçecek muhtemel isimler
Signalgate 2.0! Skandalda yeni perde: ABD Savunma Bakanı Hegseth, saldırı planlarını aile grubunda paylaştı...