hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan güldüren "yastuk" espirisi

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Hırvatistan'ın başkenti Zagrep'te Yunus Emre Kültür Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdi. Açılışa katılan Hırvatistan Dışişleri Bakanı Miro Kovaç ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında karşılıklı jestler herkesi güldürdü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Konuşmasına Türkçe olarak "Sayın Cumhurbaşkanım" diye başlayan Hırvat Dışişleri Bakanı Kovaç'a Erdoğan "Sayın Dışişleri Bakanım" diyerek karşılık verdi.

    Cumhurbaşkanı Erdoğan açılış törenindeki konuşmasında  Türkçe ile Hırvatça arasındaki ortak kelimelere dikkat çekti.

    İki dil arasında yaklaşık 2 bin ortak kelime olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan bu kelimelere örnekler verdi.

    Yastık kelimesinin Hırvatça'da "yastuk" olarak kullanıldığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Karadeniz'de de yastuk deriz" diyerek espri yaptı.

    Tercümanı uyardı

    Yunus Emre'nin 'sevelim sevilelim' dizelerini okumadan önce Cumhurbaşkanı Erdoğan tercümanı, " Yunus Emre'den bir dörtlük okuyacağım aman onun tercümesini iyi yap" diye uyardı.

    Konuşmaların ardından merkezin açılışı kurdele kesilerek gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan telsiz mikrofon istedi. Bu sırada kürsüdeki mikrofon kendisine verildi. Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan devreye girerek mikrofonu tuttu. Cumhurbaşkanı Erdoğan da hayırlı olsun diyerek açılışı gerçekleştirdi.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow