hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Berlin'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın resmi ziyareti için olağanüstü önlemler

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    KAYNAKCnnturk.com

    Cumhurbaşkanı Erdoğan dün akşam saatlerinde Berlin'e indi. CNN TÜRK Berlin Temsilcisi Erhan Merttürk ise Erdoğan'ın Almanya ziyareti öncesinde alınan önlemleri aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier'in daveti üzerine ABD ziyareti sonrası Berlin’e gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier tarafından Bellevue Sarayı'nda askeri tören ile karşılandı.

    İşte dünyanın en eski yapıları

    CNN TÜRK Berlin Temsilcisi Erhan Merttürk ise Erdoğan'ın Almanya ziyaretinde yaşananları aktardı.

    Merttürk "Berlin'de yoğun güvenlik önlemlerini görüyoruz. En son açık ve net söyleyebilirim ABD Başkanı Obama ziyaret ettiğinde bu tür yoğun güvenlik önlemleri alınmıştı. 5 bine yakın polis Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın güvenliğinden sorumlu. Erdoğan'ın kaldığı otel ve civarında keskin nişancılar var. O bölgeye girmek mümkün değil bütün caddeler kapatıldı. Geçtiği yoldaki tüm mazgallar polis tarafından mühürlendi. Berlin birçok uluslararası lidere ev sahipliği yapıyor ancak daha öncesinde bu denli bir güvenlik önlemi görmedik. Bunun bir nedeni de Türkiye'nin aradığı bazı isimlerin Almanya'da aranıyor olması. PKK ve FETÖ'nün önde gelen isimlerinin Almanya'da oluyor olması. Bu da bir risk teşkil ediyor ve riski azaltmaz amacıyla da önlemler alınıyor" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Berlinde Cumhurbaşkanı Erdoğanın resmi ziyareti için olağanüstü önlemler
    Fotoğraf: Reuters

    "Osmanlı padişahları da bu otelde kalıyordu"

    Erdoğan'ın kaldığı otelin önemine de değinen Merttürk sözlerine şöyle devam etti: "Erdoğan aslında çok özel bir otelde kalıyor. Atatürk bir Osmanlı subayı olarak da bu otelde kalmıştı 10 gün boyunca. Osmanlı padişahları da hep bu otelde kalmayı tercih etmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün Bellevue Sarayı'nda askeri törenin ardından ikili görüşmelerde bulunacak. Erdoğan hem Steinmeier ile hem de Merkel ile görüşecek. Bu ikili görüşmeler çok önemli. Ancak Almanya bugün yapılan açıklamalarla beklentileri aşağıya çekti. Almanya'dan yapılan açıklamada hemen her şey normalleşmeyecek ancak bu bir başlangıç denildi" 

    Erdoğan'ın Merkel ile görüşmesinde kritik konulara değineceği açıklanırken Erdoğan'ın ise FETÖ ve PKK konusunda konuşacağı belirtildi. İkilinin 13,30'da basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor. 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow