hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Cumhurbaşkanı Erdoğan NBC News'e konuştu: “Hamas terör örgütü değildir”

    KAYNAKCNN TÜRK

    79. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu için New York'a giden Cumhurbaşkanı Erdoğan, NBC News kanalına konuştu. Erdoğan röportajında "Hamas'ı terör örgütü olarak görmüyorum" ifadelerini kullanırken, Ukrayna'nın NATO'ya katılımı için ise "ABD, Ukrayna'nın NATO'ya üye olmasını istemiyor" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “Biz teröristlere karşıyız. Fakat Hamas’ı iyi tanıyan liderlerden biriyim. Hiçbir zaman ben Hamas’a terör örgütü demedim. Ve şu anda da Hamas’a bir terör örgütü olarak bakmıyorum. Zira Hamas, topraklarını koruma gayreti içerisinde olan bir direniş grubudur.” Türkiye'nin Hamas ile ilişkisi sorulan Cumhurbaşkanı Erdoğan bu ifadeleri kullandı.

    Cumhurbaşkanı Erdoğan NBC Newse konuştu: “Hamas terör örgütü değildir”

    79. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu için New York'a giden Cumhurbaşkanı Erdoğan, NBC News kanalına konuştu. Röportajın gündeminde Hamas, Rusya-Ukrayna savaşı ve NATO vardı.

    "Hamas bir terör örgütü değildir" diyen Erdoğan ekledi: "7 Ekim’e bu şartları hazırlayan nedenleri iyi bilmek lazım. Onları iyi anlamak lazım. Ve burada acaba ne kadar Filistinli şehit edildi ne kadar Filistinli öldürüldü, bunun da perde arkasını incelediğimizde durum çok farklı yerlere ulaşır."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhurbaşkanı Erdoğan NBC Newse konuştu: “Hamas terör örgütü değildir”

    Erdoğan'a iletilen bir diğer soru ise "Ankara’nın, Ukrayna’nın NATO üyeliğine nasıl baktığı" sorusuydu.

    "Amerika, Ukrayna’nın her şeyden önce NATO’ya üye olmasını istemiyor. Birçok NATO ülkesi bir defa Ukrayna’nın NATO’ya üye olmasını istemiyor. Bu gerçekleri görerek kararımızı vermemiz lazım.”

    Muhabirin, siz karar verdiniz mi sorusuna ise Erdoğan'ın cevabı "hayır" oldu. "Bu işler heyecanla adım atılacak konular değil. Bizler de bu konularda kararlarımız verirken tabii ki bütün NATO üyelerinin duruşunu masaya yatırıyoruz. Şu an itibarıyla tüm NATO ülkelerinin duruşu, benim için diğer ülkeler için nedir ne değildir bu gelişmeleri takip ederek nihai kararımızı veririz.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow