Cumhurbaşkanı Erdoğan kritik G-20'ye katılacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bugün G-20 Liderler Zirvesi'ne katılmak üzere Endonezya'ya gidecek. Erdoğan'ın zirvede devlet ve hükümet başkanlarıyla görüşmeler yapması bekleniyor. Peki, gündeminde neler var? Detayları Melike Görür aktardı.
RUSYA-UKRAYNA KRİZİ VE TAHIL KORİDORU GÜNDEMDE
Ukrayna-Rusya savaşı, tahıl koridoru, iklim değişikliği ve küresel kalkınma adımları. Cumhurbaşkanı Erdoğan, çantasına koyduğu bu kritik dosyalarla Endonezya yolcusu.
"RUSYA-TÜRKİYE GAZ İŞ BİRLİĞİ" AÇIKLAMASI BEKLENİYOR
G-20 Devlet ve Hükümet Başkanları 17. Zirvesi, Endonezya’nın Bali adasında gerçekleştirilecek. Yıl boyunca gerçekleşen bakan toplantıları ve çalışma grubu programlarının yansımaları Bali'de liderlerce ele alınacak. Zirvenin üç ana başlığı küresel sağlık mimarisi, sürdürülebilir enerji geçişi ve dijital dönüşüm. Zirvede Rusya'nın Türkiye ile gaz işbirliğinin geliştirilmesiyle ilgili girişimi duyurması beklentiler arasında.
ERDOĞAN-BIDEN GÖRÜŞMESİNİN GÜNDEM F-16 SÜRECİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bali'deki zirvede ev sahibi Devlet Başkanı Joko Widodo, ABD Başkanı Joe Biden ve birçok devlet ve hükümet başkanı ile bir araya gelmesi bekleniyor. Erdoğan, eğer Biden ile bir araya gelirse gündemde ikili ilişkilerin yanı sıra Yunanistan ve F-16 süreci de olacak.
Erdoğan'ın gündemindeki en sıcak başlık ise Rusya-Ukrayna savaşının durdurulması için küresel çapta atılabilecek adımlar olacak. Rusya'nın kısmi geri çekilişinin ardından tarafların müzakere masasına getirilebilmesi için Erdoğan'ın dünya liderlerine çağrıda bulunması beklentiler arasında.
19 Kasım'da süresi dolacak olan tahıl koridoru girişiminin geçerliliği koruması için yapılabilecekler de gündemde olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın anlaşma kapsamında az gelişmiş ülkelere tahılın işlenmesiyle elde edilecek gıda ürünlerinin bedelsiz olarak gönderilmesini kapsayan projeyi anlatması bekleniyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Komşuyu Telaş Sardı: Türkiye, Eurofighter ve Meteor Füzeleriyle Hava Gücünü Güçlendiriyor!
Korkulan senaryo gerçek mi oluyor? Santorini'deki volkan aktif hale geldi!
Norveç'te Kuzey Işıkları: Doğanın Büyüleyici Gösterisi
İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan'dan, ABD'nin Nükleer Müzakere Baskılarına Türkçe Tepki
Tayvan-Çin krizi! Ada etrafında askeri hareketlilik