hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CNN TÜRK Kiev'de vurulan binayı görüntüledi

    KAYNAKCNN TÜRK

    Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı sürüyor. Başkent Kiev'de sivillerin yaşadığı bir bina vuruldu. CNN TÜRK muhabiri Mücahit Topçu, bize hem vurulan binayı gösterdi hem de bölgedeki son durumu aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bir füze, Ukrayna'nın başkenti Kiev'deki bir apartmanı vurdu. O görüntü savaşın üçüncü gününün simgesi oldu. Sıcak bölge Kiev'de olan CNN TÜRK ekibi de saldırısı sonrasında bölgedeki son durumu görüntüledi.

    "KİEV GECEYİ SALDIRI ALTINDA GEÇİRDİ"

    Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, Twitter'dan açıklama yaptı. Füzenin vurduğu apartmanın fotoğrafıyla birlikte mesajını paylaştı. Kuleba, "Güzel, huzurlu şehrimiz Kiev, Rus güçlerinin saldırısında bir geceyi daha geçirdi" dedi. Atılan füzelerden birinin Kiev'deki bir binayı vurduğunu söyledi.

    "BU SALDIRIYI LAHEY'E TAŞIYACAĞIZ"

    Ukrayna Dışişleri Bakanı, bu saldırı için uluslararası yargı yoluna gidileceğini açıkladı. Kuleba, "Lahey'deki uluslararası ceza mahkemesinde Rus savaş suçlarının soruşturulmasının bölümlerinden biri bu olacak" dedi.

    Ukrayna Dışişleri Bakanı, dünyaya seslendi. "Rusya Federasyonu'nu tamamen izole edilmesini talep ediyorum" dedi. "Büyükelçileri sınır dışı edin. Petrol ambargosu uygulayın ve Rus ekonomisini mahvedin" diye ekledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    UKRAYNA İÇİŞLERİ BAKANI: PUTİN KATİLSİN

    O görüntüyü, Ukrayna İçişleri Bakanı Anton Geraşenko da paylaştı. "Katilsin putin" diyen Geraşenko, saldırıyla ilgili 11 Eylül'de de ikiz kulelerin vurulduğunu hatırlattı. "Putin eşittir Bin Ladin" dedi. El Kaide teröristleriyle Rus güçlerinin birbirine benzediğini söyledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow