hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Video Haber | CNN TÜRK ABD Temsilcisi anlattı: Netanyahu'yu alkışladı! Elon Musk tehdit mi edildi?

    KAYNAKBuse Güngör / Cnnturk.com Muhabiri

    Teknoloji milyarderi Elon Musk, ABD Kongresi'nde İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu alkışlayanlar arasında yer aldı. Musk'un mutsuz göründüğü ve isteksiz olduğu dikkatlerden kaçmadı. Musk Netanyahu'yu neden alkışladı? Tehdit edilmiş olabilir mi? CNN TÜRK ABD Temsilcisi Yunus Paksoy tüm detayları aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CNN TÜRK ABD Temsilcisi Yunus Paksoy şu ifadeleri kullandı;

    Elon Musk’ın İsrail ile olan ilişkisini anlamak için geçtiğimiz yıla bakmamız gerekiyor. 7 Ekim sonrasında X isimli platformu satın aldı ve bu platformda soykırımın birçok görüntüsü çok net olarak paylaşılmıştı. İnsanlar orada olup biteni sadece tek yanlı gören Amerikan ana akım medyadan değil, X isimli platformdan takip edebiliyordu. Ta ki kasım ayına kadar. Kasım ayında ciddi anlamda boykot hareketi başlatıldı. Özellikle Amerika’daki büyük markalar X’in antisemitik yani Yahudi karşıtı olma iddiası ile bütün reklamları durduracağı tehditlerinde bulunmuştu. Birçok marka para vermeyi, para akıtmayı kesti.

    Elon Musk apar topar İsrail’e gitti. Netanyahu tarafından “Hamas’ın neler yaptığını görüyor musun? Yahudilere neler yaptı, görüyor musun?” şeklinde bir tur yaptırıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu olaydan sonra Elon Musk’ın o tarihten bu yana en az 8 aydır İsrail’in politikalarına ve Netahyahu’nun söylemlerine karşı çıkmadığını gördük. O söylemlere yaranmaya çalıştığını görüyoruz. Bu tur sonrası 1-1 buçuk ay sonra Yahudilerin Naziler tarafından tutulduğu bir esir kampına gitti. Yahudilerin ibadet ederken taktığı kipayı taktı ve onlarla ibadet etti.

    Geçtiğimiz hafta Netanyahu’nun özel daveti ile katılıp, konuşmasını ayakta alkışladı ve Elon Musk’ın şirketlerinden birinde birlikte gezdiler.

    ABD medyasında bir iddia dolaşıyor. Demokrat Parti'den neden koptu ve Cumhuriyetçilere yaklaştı. Çünkü Cumhuriyetçilerde İsrail ve Netahyahu’ya tam destek yolunda ilerliyor.

    Biden’ın Elon Musk ile görüşmediği, onu sinirlendirecek şekilde elektrikli araba üreticilerinin en çoğunun aslında diğer markalar olduğunu, yani Tesla ve Elon Musk’ı tanımadığını, ikinci-üçüncü plana attığını düşündüğü için bu noktada Demokratlar’a sinirlenerek Cumhuriyetçilerin tarafına geçtiğini söylüyorlar.

    Musk’ın oğlunun cinsiyet değiştirmek ve trans birey olmak istediğini, bunu da kendisinin gördüğü şekilde demokratların,  liberallerin virüsünden ötürü girdiğini ve bu virüsle mücadele ettiğini söylüyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow