Cannes Film Festivali'nde boykot
Filistinli oyuncular, 74. Cannes Film Festivali'ne katılan "Sabah olsun" filminin organizatörler tarafından "İsrail filmi" olarak tanımlanmasına tepki gösterdi. Festivali boykot etme kararı aldı.
Dünyanın en prestijli sinema festivalinde kriz çıktı. İsrail basınına göre "Sabah olsun" filminin Filistinli oyuncuları Cannes Film Festivali'nin organizatörlerine bir mektup yolladı. Filmin yönetmeninin İsrailli olmasından ötürü filmin "İsrail filmi" olarak tanımlanmasına tepki gösteren oyuncular, festivali boykot etme kararı aldı.
Boykot kararının nedenine ilişkin mektupta, "Filmimizin yapımında İsrailli dostumuz Eran Kolirin'in yer almasından onur duyuyoruz. Bununla birlikte filmin festivalde 'İsrail filmi' olarak tasnif edilmesindeki tutarsızlığı görmezden gelmemiz mümkün değil" ifadelerine yer verildi.
Filmin Filistin halkına şiddet uygulayan "İsrail devletinin" ismiyle anılmasına karşı olunduğu vurgulanan mektupta, işlenen suçlar karşısında sessiz kalmanın, Irkçı rejim Apartheid uygulamalarını kabullenmek ve Filistin halkına yönelik şiddeti aklamak olduğu vurgulandı.
İsrailli yönetmen Eran Kolirin de konuyla alakalı Facebook hesabından yaptığı açıklamada, boykot eden oyuncularla birlikte festivale gitmeyi istemesine rağmen onların bu kararına saygı duyduğunu dile getirdi.
İsrailli yönetmen Kolirin ekibin geri kalanıyla Cannes'a gitti, filmin tanıtımını yaptı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Alman Sismolog Bohnhoff'tan Marmara Depremi Yorumu: Gerilim İstanbul Yönüne Doğru Arttı! İki Senaryoyu Anlattı…
Vatikan'ı Karıştıran Talep: Skandallarla Anılan Kardinal, Papa Seçiminde Yer Almak İstiyor!
Rusya'dan acı haber: Elbruz Dağı'nda 2 Türk dağcı hayatını kaybetti
Dünyanın en çok kitap okuyan ülkeleri açıklandı
Papa Francis'in Naaşı Ziyarete Açıldı! Aziz Petrus Bazilikası’na Getirildi: İsviçreli Muhafızlar Nöbette…