"Butterfly Vision" galasında Rusya protesto edildi
Dünyanın en prestijli sinema ödüllerinden biri olan Cannes Film Festivali'nde bir kez daha kırmızı halıda protesto vardı. Ukraynalı film ekibi, "Ruslar Ukraynalıları öldürüyor" yazan bir pankart açtı.
75. kez gerçekleştirilen Cannes Film Festivali bir kez daha protestonun adresi oldu. Ukraynalı Yönetmen Maksym Nakonechni ve ekibi filmlerinin kırmızı halısında Rusya’nın ülkelerinde açtığı savaşı kınadı. Gösterinin adresi Cannes şehrinin en büyük 2. tiyatrosu Salle Debussy oldu.
Yapımcı Darya Bassel ve Yelizaveta Smit, oyuncu Rita Burkovska ve film ekibi, "Ruslar, Ukraynalıları öldürüyor" yazılı pankart açtı. "Bu soykırım hakkında konuşmayı saldırgan veya rahatsız edici buluyor musunuz?" sorusu soruldu.
Gösteride film ekibi ayrıca "hassas içerik" işaretli kartlarla yüzlerini kapattı. "Butterfly Vision" filmi, savaş öncesinde çekildi. Film, Rusya’da savaş esiri tutulduktan sonra Ukrayna’ya dönen bir askerin yolculuğunu ele alıyor.
Bu seneki festivalde ilk Rusya karşıtı gösteri bu değildi. "Three Thousand Years Of Longing" filminin galasında bir kadın, "Bize tecavüz etmeyi bırakın" diye bağırarak kıyafetlerini çıkararak Rusya'nın eylemlerine karşı çıkmıştı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Korkulan senaryo gerçek mi oluyor? Santorini'deki volkan aktif hale geldi!
Norveç'te Kuzey Işıkları: Doğanın Büyüleyici Gösterisi
İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan'dan, ABD'nin Nükleer Müzakere Baskılarına Türkçe Tepki
Tayvan-Çin krizi! Ada etrafında askeri hareketlilik
İsrailli 4 esirin cenazeleri teslim edildi! Eleştiri oklarının hedefinde: Onlar ölür, Netanyahu ise kendini kurtarır