hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bulgaristan'da mahkemeye çıkarıldı

    Necip Hablemitoğlu suikastının firari zanlısı ve kırmızı bültende aranan Emekli Albay Mustafa Levent Göktaş, Bulgaristan’da yakalanmıştı. Göktaş Haskovo’da mahkemeye çıkarıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Necip Hablemitoğlu suikastından dolayı kırmızı bültenle aranan ve Bulgaristan’da yakalanan Emekli Albay Mustafa Levent Göktaş, mahkemeye çıktı. Yakalandığında 72 saatlik gözaltı kararı verilen Göktaş, elleri kelepçeli şekilde hakim karşısındaydı.

    Savcılık, mahkemeden Göktaş’ın 40 gün süreyle tutuklu kalmasını istedi. Mahkeme, savcılığın talebini yerinde buldu. Kararda, Göktaş’ın yabancı olması, sabit ikametinin bulunmayışı ve kaçma şüphesi etkili oldu.

    Bulgaristan ayrıca, şüphelinin Türkiye’ye iadesi konusunda bir engel bulunmadığına karar kıldı. Ancak prosedürün daha sonra işletileceği kayda geçti. Göktaş'ı savunan Bulgar avukat,  emekli albayın ülkeye yasadışı yollarla girdiğini belirtti. Avukat, "Göktaş Türkiye’deki haklarını Bulgaristan’dan aramayı düşünmüş” ifadesini kullandı.

    Göktaş, mahkemenin gözetim süresini 40 gün uzatmasıyla ilgili kararına 3 gün içinde itirazda bulunabilecek.

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow