hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bolton'dan soruşturma yorumu

    17 ay boyunca eski Amerikan Başkanı Donald Trump'ın Beyaz Saray Güvenlik Danışmanlığı görevini yürüten John Bolton, Trump'ın evinin aranması hakkında konuştu. Trump'ın soruşturmayı siyasi bir silah olarak kullandığı uyarısını yaptı. Bolton ayrıca, Amerikan Başkanı Joe Biden'ın konuyla ilgili açıklama yapması gerektiğini vurguladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Eski Amerikan Başkanı Donald Trump'ın eski Beyaz Saray Güvenlik Danışmanı John Bolton, ülkede büyük tartışmaya yol açan soruşturma hakkında konuştu. CNN International canlı yayınına konuk olan Bolton, Trump'ın ABD Adalet Bakanlığı'nın evini aramasını siyasi bir malzeme olarak kullanmaya çalıştığını söyledi.

    Bolton, ”Burada hukuki ve siyasi mücadeleler arasında fark var. Adalet Bakanlığı’nın tutumu hukuki olarak gayet mantıklı. Ancak siyasi arenada Trump tarafından topa tutuluyorlar. Bir kolezyumda olsak, gladyatörler de adalet bakanı ve Donald Trump olsa, kan gövdeyi götürecek diyebilirim. Adalet Bakanlığı normal prosedürleri izlemek istiyor. Ama karşılarındaki kişi normal prosedürleri umursamıyor bile.” sözlerini kullandı.

    Bolton, soruşturmaya dair bilgilerin gizli tutulmasına da değindi. "Başkan Biden bu konu hakkında açıklama yapmalı" dedi.

    Bolton, ”Sansürlü hali anlamsız olacağı için yayınlamak istemediklerini savunuyorlar. Bu beni şaşırtmadı. Ellerindeki belgeleri ya da hangi hassas kaynaklarla konuştuklarını bilmiyorum. Ama bu sürecin işlediği mevcut siyasi sistemin de farkında olarak hareket etmeleri gerekiyor. Bir de eğer Başkan Biden bunun meşru bir soruşturma olduğunu düşünüyorsa bu konu hakkında açıklama yapmalı.” ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow