BM Genel Sekreter Yardımcısı CNN TÜRK'e konuştu
Birleşmiş Milletler Genel Sekreter Yardımcısı Nikhil Seth , CNN TÜRK'ten Büşra Arslantaş'ın sorularını yanıtladı. Dünyanın en büyük 20 ekonomisinin liderlerine seslenen Seth, "Suriye'de önce sivilleri düşünün" mesajını verdi.
G-20 Zirvesi için Japonya'da bulunan dünya liderlerine, "Dünya liderleri, Suriye'deki duruma baktıklarında, yerinden edilmiş acı çeken insanlara bakmalı ve o insanlara barış, güvenlik ve adalet getirmeliler. En önemli motivasyonları bunlar olmalı." sözleriyle seslendi. "Suriye'nin genelinde ve özellikle de İdlib'i ele alırken sivilleri düşünün" dedi ve açık kapı politikası izleyen Türkiye'yi övdü.
BM Genel Sekreter Yardımcısı Nikhil Seth, Bahçeşehir Üniversitesi'ndeki "Yönetici ve Liderler için Uluslararası Eğitim Merkezi"nin açılışını yapmak için geldiği İstanbul'da CNN TÜRK'e konuştu.
ABD-Meksika sınırında ölen baba kızın yürek burkan fotoğrafını "Özellikle de genç insanların böyle vahşi şekilde öldüğünü görmek herkesin kanını donduruyor. Göçmenlere insanca davranılması ve çocuklarla ilgilenilmesi ilkesi, dünyadaki bütün liderlerin ilkesi olmalı. Umarım bu görüntüler tüm dünyanın bilincini yerine getirir ve yardım için harekete geçilmesini sağlar." sözleriyle değerlendirdi.
Birleşmiş Milletler Genel Sekreter Yardımcısı Nikhil Seth, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sık sık "Dünya beşten büyük" diyerek eleştirdiği BM Güvenlik Konseyi'nin yapısı ile ilgili de "Güvenlik Konseyi'nin şu anki yapısı, bugünden daha çok, İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra ortaya çıkan dünyanın bir yansıması. Oysa Güvenlik Konseyi BM içindeki barış ve güvenliğe ilişkin organların başı olmalı. Ama konseydeki temsil, sadece 27 yıl öncesindeki güç yapısını temsil ederse bu karşılanamaz. Bence konseyde yapı değişikliği gerekli ama bu değişiklik 193 üye ülkenin müzakere ve tartışmasıyla olmalı. " ifadeleriyle "Reform şart" mesajını verdi.
Dünyada bugün en büyük problemin 'Birlikte çalışma konusunda siyasi adanmışlık eksiği" olduğuna dikkat çeken Seth, "Sürdürülebilir kalkınma hedefleri konusundaki karnemiz pekiyi değil" dedi ve ekledi "Dünyada açlık artıyor, aşırı yoksulluk artıyor ve 2030 hedeflerini tutturup tutturamayacağımız net değil. İyi liderlik ve herkesin katılımına ihtiyacımız var."
2030 hedeflerinden biri de "Sürdürülebilir şehirler" BM Genel Sekreter Yardımcısı, İstanbul'un yeni Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na önerilerde bulundu.
"İstanbul'u her gelişimde daha da güzel buluyorum. Ama bence her belediye başkanının bakması gereken alanlar şu olmalı. Şehir, orada yaşayan yoksul ve kırılgan hassas durumdaki insanlar için nasıl daha yaşanabilir hale getirilir? Örneğin yoksullar için daha fazla ulaşım aracı var mı? Yer var mı? Çünkü her şehir oradaki yönetimin tavrını yansıtır."
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Slovakya Başbakanı Fico, Rusya Devlet Başkanı Putin'le gaz sevkiyatını görüştü
Netanyahu, "dünya düzeni için bir tehdit" diyerek yeni hedefini duyurdu: Şiddetli bir harekat başlatacağız!
DSÖ'den Gazze için 'endişe verici' açıklama: Hayatları tehlike altında
Hamaney'den dikkat çeken açıklama: İran'ın vekil güce ihtiyacı yok
SON DAKİKA! Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Şam'da Ahmed eş-Şera ile bir araya geldi