hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    BM Filistin Özel Raportörü'nden İsrail'e sert tepki

    Birleşmiş Milletler Filistin Özel Raportörü Francesca Albanese, İsrail'in Gazze'yi mahvettiğini söyleyerek, Netanyahu yönetimine hala destek veren liderlere tepki gösterdi. Raportöre göne, İsrail'in hastaneleri hedef alması da Filistinlileri yok etmeyi amaçladığının bir kanıtı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “İsrail, Gazze'yi mahvetti. İsrail Gazze'yi yok etti. Ve biz hala BM'yi suçluyoruz. Uluslararası toplumun İsrail'e nasıl güvendiğini ve uluslararası medyanın İsrailli liderlerin, siyasi ve askeri liderlerin söylediklerine nasıl hala güvendiğini merak ediyorum.”

    Birleşmiş milletler Filistin Özel Raportörü Francesca Albanese, katıldığı El Cezire yayınında, İsrail ve ona destek veren ülkeleri bu sözlerle eleştirdi. “İsrail yaptığından sorumlu tutulmalıdır. İsrail, sivillerin güvenliği için hiçbir şey yapmadı. Size 3 örnek vereyim: öncelikle İsrail, büyük yıkım yaratmak amacıyla mühimmat kullandı. Washington Post ve New York Times bile anladı. İsrail'in 80 günden fazladır Gazze Şeridi'nde ikiden fazla nükleer bombaya eşit seviyede mühimmat kullandığını iddia eden araştırma haberleri yayınladılar.”

    BM Filistin Özel Raportöründen İsraile sert tepki

    BM Raportörü, İsrail'in hastaneleri hedef aldığına bir kez daha dikkat çekti. “İkincisi; İsrail, uluslararası insani hukuka göre kutsal hastaneleri hedef aldı. Ve yine sağlık sistemi mahvoldu, sadece kendisi için kritik değil, savaş zamanında yaralanan insanlara destek sağlamak amacıyla kritik.”

    BM Filistin Özel Raportöründen İsraile sert tepki

    Francesca Albanese, Gazze'de çöken sağlık sisteminin İsrail'in niyetini açıkça ortaya koyduğunu belirtti. “Üçüncüsü, İsrail, sağlık personelini, doktorları, hemşireleri tutukladı, gözaltına aldı, onlara istismar ve işkence yapıyor. Bunlar nasıl açıklanabilir? Bu nedenle özel raportörler soykırım listesi ile iddia ediyor ve sağlık sistemi Gazze'deki Filistin halkını yok etme niyetini açıkça söylüyor.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow