hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Birleşmiş Milletler'den Ukrayna uyarısı

    KAYNAKCNN TÜRK

    Birlemiş Milletler'den Ukraynalı çocuklara yönelik uyarılar geldi. UNICEF Acil Durum Programları Direktörü, Ukraynalı çocukların acil olarak korunması gerektiğini vurguladı. 6 hafta içinde, Ukraynalı çocukların üçte ikisinin evlerini terk ettiğini açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu Ukrayna’daki savaşın çocuklar üzerindeki etkisine dikkat çekti. Çok sayıda çocuğun göç etmek zorunda kaldığını ifade etti. UNICEF Acil Durum Programları Direktörü Manuel Fontaine, Birlemiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde konuştu. Rusya ile Ukrayna savaşının çocuklara yönelik etkisine ilişkin açıklamalarda bulundu. Fontaine, çok sayıda çocuğun Rus bombardımanında öldüğünü kaydetti.

    Fontaine, “6 hafta içinde Ukraynalı çocukların üçte ikisine yakını evlerini terk etti. Bu oldukça inanılmaz. Bu kadar kısa sürede bu kadar çok sayıda çocuğun yerinden edildiği başka bir yer hatırlamıyorum. Bu savaşta inanılmaz oranlarda çocuklar ölüyor ve yaralanıyor. Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği 142 çocuğun öldürüldüğünü ve 230’unun hayatta kaldığını doğruladı. Bunlar doğrulanmış rakamlar ama ne yazık ki kesinlikle çok daha yüksek odluğunu biliyoruz.” sözlerini kullandı.

    UNICEF direktörü, Mariupol ve Herson gibi kentlerde durumun muhtemelen daha kötü olduğunu içme suyu sıkıntısı yaşandığını ve gıda ve ilaç tedariğinin aksadığını söyledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow