hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Biden'dan ‘İsrail ne yanıt verecek?’ sorusuna yanıt: BU ONLAR VE BENİM ARAMDA!

    KAYNAKCNN TÜRK

    ABD Başkanı Joe Biden, Beyaz Saray'da sürpriz bir basın toplantısı yaptı. Biden burada, İsrail'in İran'ın petrol sahalarını vurmaktansa başka seçeneklere bakması gerektiğini söyledi. Biden'a İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun seçimleri etkilemeye çalışıp çalışmadığı sorusu da yöneltildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD Başkanı Joe Biden sürpriz bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Biden'ın gündeminde, İsrail’in İran’a vereceği karşılık vardı. Biden İsrail İran'ın petrol tesislerini vurma ihtimaliyle ilgili olarak "Ben olsam bunu yapmazdım" dedi.

    Ancak Joe Biden, bir kez daha İsrail’in kendini tüm tehditlere karşı savunma hakkı olduğunu söyledi.

    -          “Bakın İsraillilerin, sadece İranlılardan değil, Hizbullah'tan Husilere kadar herkesin kendilerine yönelik hain saldırılarına karşılık verme hakkı var”

    Muhabirin, 'İsrail nasıl misilleme yapmalı?' sorusuna “Bu, onlar ve benim aramda” diyerek yanıt verdi.

    ABD Başkanı Biden, 'Netanyahu yaklaşan ABD seçimlerini etkilemeye mi çalışıyor?' sorusuna ise, 'Hiçbir yönetim İsrail'e benden daha fazla yardım etmedi. Hiçbiri. Hiçbiri. Hiçbiri. Bence Bibi'nin bunu hatırlaması gerekiyor ve seçimi etkilemeye mi çalışıyor. Bilmiyorum ama buna inanmıyorum” ifadeleri ile yanıt verdi.

    Geçtiğimiz günlerde bazı demokratlar, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun bilerek ABD’nin Gazze'de ateşkes çağrılarını görmezden geldiğini söylemişti. İddiaya göre Netanyahu, Amerikan başkanlığı koltuğunda Cumhuriyetçi Aday Donald Trump'ı görmek istiyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ateşkes kararının mevcut yönetime yani Biden ve demokrat aday Kamala Harris’e puan kazandıracağını düşünüyor. Bu yüzden ateşkes çağrılarına 5 Kasım'da Amerikan başkanlık seçimleri yapılana kadar ‘hayır’ diyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow