hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bella Hadid tartışmalı reklamla ilgili konuştu: Gururlu bir Filistinli kadınım!

    KAYNAKCNN TÜRK

    Dünyaca ünlü Filistin kökenli Amerikalı model Bella Hadid, İsrail destekçisi gruplar ve kurumların tepkisi nedeniyle marka yüzü olduğu bir reklamından çıkarılmıştı. Ünlü model konuyla ilgili sessizliğini bozdu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Filistin asıllı Model Bella Hadid'in ünlü bir markanın kampanyasının yüzü olması kamuoyunu ikiye böldü.

    Reklam kampanyasını gören İsrailliler, ‘Kara Eylül’ adlı Filistinli bir grubun düzenlediği saldırıda, 11 İsrailli sporcu ve bir Alman polisinin hayatını kaybettiği 1972 Münih Olimpiyatları'na gönderme yapıldığını iddia etti. Ünlü spor markası önce Hadid'i reklamdan çıkardı, ardından özür diledi.

    Babası Filistinli olan ve Filistin kökenleriyle gurur duyduğunu her fırsatta dile getiren model sosyal medyadan yaptığı paylaşımda; "Herhangi bir türden, korkunç bir trajediyle bağlantılı herhangi bir sanat ya da eserle asla bilerek ilişki kurmam” ifadelerine yer verdi.

    "Antisemitizm de dahil olmak üzere nefretin hiçbir türüne inanmıyorum” diyen Hadid, Filistin mücadelesinin de antisemitizmle ilişkilendirilemeyeceğini açıkladı ve “Eğer haberdar edilmiş olsaydım, tüm kalbimle söylüyorum, asla parçası olmazdım” dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    27 yaşındaki model buna karşın Filistin halkının yanında sonsuza dek duracağını söyleyerek, "Filistin halkının kurtuluşunu bu kadar trajik bir saldırıya bağlamak kalbimi acıtan bir şey. Filistin, terörle eş anlamlı değildir ve bu kampanya istemeden de olsa kim olduğumuzu temsil etmeyen bir olayı vurguladı. Ben gururlu bir Filistinli kadınım ve kültürümüzde geçen hafta yaşanan şeylerden çok daha fazlası var” ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow