Avustralya'da kadınlar sokakta
Avustralya'da organizatörlerin açıklamasına göre, ülke tarihinin en büyük kadın ayaklanması yaşanıyor. Birçok kentte kadınlar, cinsel saldırı, ayrımcılık ve istismara karşı sokaklara çıktı, "adalet" mesajı verdi.
"Yeter", "Eşitlik yoksa adalet de yok", "Sesini çıkaramayanlar için sesimizi yükseltiyoruz" yazılı pankartlar taşıdılar, cinsiyet eşitliği ve adalet çağrısında bulundular. Görüntüler, Avustralya'nın Sydney ve Melbourne kentlerinden.
CİNSEL SALDIRILAR VE AYRIMCILIK PROTESTO EDİLDİ
Ülkenin dört bir yanındaki şehirlerden on binlerce kadın, son zamanlarda parlamentonun adının karıştığı cinsel saldırı, ayrımcılık ve istismar iddialarına karşı sokaklara döküldü. Protestocular, hükümetin cinsel saldırı iddialarına kayıtsız kaldığını savunuyor.
40 ŞEHİRDE "ADALET YÜRÜYÜŞÜ" DÜZENLENDİ
Sosyal medya üzerinden ayarlanan ve "adalet yürüyüşü" adı verilen protestolar, büyük şehirlerin yanı sıra kasabalar dahil olmak üzere 40 şehirde düzenlendi. Organizatörler bunun Avustralya tarihinin en büyük kadın ayaklanması olabileceği görüşünde.
Geçen 10 yılda öldürülen kadınların isimlerinin yer aldığı uzun bir pankart taşıyan ve genellikle siyah kıyafet tercih eden kadınlar, cinsiyet eşitsizliğine ve cinsiyete dayalı şiddet eylemine artık yeter diyerek karşı çıktı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Avustralya’yı öfkelendiren karar: Helikopterden ateş açan keskin nişancılar 700 koalayı öldürdü!
Hindistan ve Pakistan savaşın eşiğinde mi? İşte gerilime dair 5 soru 5 yanıt...
Trump doğrudan Putin’e seslendi: “Vladimir, dur!”…
Alman Sismolog Bohnhoff'tan Marmara Depremi Yorumu: Gerilim İstanbul Yönüne Doğru Arttı! İki Senaryoyu Anlattı…
Vatikan'ı Karıştıran Talep: Skandallarla Anılan Kardinal, Papa Seçiminde Yer Almak İstiyor!