Aşırı sağcı Bakan Ben Gvir: “İsrail teslim oldu”
Gazze'de ateşkes ile Filistinliler şeridin kuzeyine dönmeye başladı. Ateşkesi kabul etmeyip İsrail Kabinesi’nden istifa eden İsrailli ırkçı Bakan Ben-Gvir çılgına döndü. Aşırı sağcı Bakan "Bu görüntüler açıkça Hamas'ın zaferidir" dedi.
Hamas ve İsrail arasında varılan ateşkes ile birlikte, yüz binlerce Filistinli Gazze'nin kuzeyine doğru gitmeye başladı. Ancak bu görüntüler, ateşkese varıldığı için ulusal güvenlik bakanlığı görevinden istifa eden aşırı sağcı Ben-Gvir'i oldukça rahatsız etti. Irkçı eski Bakan, sosyal medya hesabından, "Netzarim'in bu sabah açılması ve binlerce Gazzelinin kuzeye geçmesi Hamas'ın zaferinin ve pervasız anlaşmanın bir başka aşağılayıcı yönünün görüntüleridir" açıklamasında bulundu.
Ben-Gvir bu açıklama ile birlikte İsrail'in kaybettiğini; Hamas'ın ise zafer elde ettiğini açıkça dile getirmiş oldu.
Ben-Gvir, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Gazze Şeridi'ne düzenlenen saldırıların başında söylediği, "tam zafere kadar saldırılar sürecek" açıklamasına atıfta bulundu ve; "Bu tam bir zafere benzemiyor, bu tam bir teslimiyet gibi görünüyor." ifadelerini kullandı.
Bakanlık görevinden istifa eden İsrailli Bakan, bu görüntüleri gördükten sonra, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılara geri dönülmesi gerektiğini belirtti. Ateşkese bir kez daha karşı çıkmış oldu.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Kanseri durdurabilir mi? Umut veren 'doğal madde' keşfi...
ABD’nin Küresel Hamleleri ve Türkiye-AB İlişkilerine Etkisi
SON DAKİKA | Almanya'da araç kalabalığa daldı: Ölü ve yaralılar var
Bu fotoğraf Atina'yı karıştırdı: Londra'daki zirveye yönelik Yunanistan'da tartışma başladı
GAZZE'DE BURUK RAMAZAN I Sofralardan eksilenler: Aileler, umutlar, hayatlar... "Bu Ramazan, öncekilere hiç benzemiyor"