hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Arabulucu ülkeden İsrail'e sert tepki

    KAYNAKCNN TÜRK

    Gazze'de ateşkes için arabulucu ülke olan Katar'ın Emiri Şeyh Al Sani, New York'taki 79. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda İsrail'e sert tepki gösterdi. Al Sani, "Gazze'de barbarca bir soykırım var" ifadelerini kullandı. Lübnan'daki saldırıların önüne geçilmemesi durumunda savaşın yayılacağı uyarısı da yaparak barış çağrısında bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Bugün Gazze Şeridi'nde Filistin halkına yönelen açık saldırı, insani değerleri, uluslararası sözleşmeleri ve normları ihlal eden en barbarca, iğrenç ve kapsamlı saldırıdır." Gazze'de ateşkes için arabulucu ülke olan Katar’ın Emiri Şeyh Temim Bin Hamad Al Sani, New York'taki 79. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na bu ifadelerle seslendi.

    Arabulucu ülkeden İsraile sert tepki

    "Bu, uluslararası ilişkiler, bilinen ve yaygın savaş kavramı içindeki bir savaş değil, hava bombardımanından kaçışın olmadığı bir gözaltı kampında kuşatılmış insanlara karşı en gelişmiş silahlarla gerçekleştirilen bir soykırım suçudur."

    İsrail'in tüm saldırganlığına rağmen savaşı durdurmak için ellerinden geleni yaptıklarını belirten Al Sani, Lübnan'daki gerilimle ilgili de uyardı. "İsrail şu anda Lübnan'a karşı bir savaş yürütüyor. Kimse, savaşın sona ermediği durumda bunun ne ölçüde tırmanabileceğini bilmiyor. Ki bu savaş sona ermeli. Gazze'ye yönelik acımasız savaşın sona ermemesi liderlerinin de çok iyi bildiği gibi İsrail'in önündeki seçenek budur."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Arabulucu ülkeden İsraile sert tepki

    Katar Emiri Şeyh Temim, konuşmasında barış çağrısı yaparak uluslararası toplumu ortak sorumluluk almaya davet etti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow