hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ankara-Paris görüştü, Atina'da panik

    KAYNAKCNN TÜRK

    Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Fransa Cumhurbaşkanı Macron telefonda görüştü. Elize Sarayı’ndan yapılan açıklamada Macron'un Türkiye ile olumlu bir gündem oluşturmak istediği belirtildi. Bu görüşme Yunanistan'da endişeye neden oldu. Yunan Başbakan, Macron’u aradı, Türkiye’ye satışı gündemde olan meteor füzelerinin, Ankara'ya satılmamasını talep etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

    Elize Sarayı'ndan görüşmeye dair yapılan açıklamada, Macron'un "Türkiye ile ilişkilerde olumlu bir gündem oluşturmak" istediği ifadeleri yer aldı.

    Ankara-Paris görüştü, Atinada panik

    Yazılı açıklamada, Macron ve Erdoğan hem ikili hem de bölgesel konuları ele aldığı belirtildi.

    Fransa Cumhurbaşkanının terör örgütü DEAŞ ile mücadele edilmesinin devam etmesi gerektiğini vurguladığı da açıklamada yer aldı.

    Ankara-Paris hattındaki bir diğer gündem maddesi de Suriye'deki son gelişmelerdi.

    Suriye'de toplumun tüm kesimlerine saygılı ve kapsayıcı bir geçiş sürecine önem verdiklerini belirten Macron, Fransa'nın, bu ülkenin birliğine ve egemenliğine bağlı olduğunu da ifade etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ankara-Paris görüştü, Atinada panik

    Erdoğan ve Macron'un telefon görüşmesi, Yunanistan tarafından yakından takip edildi. Öyle ki Ankara-Paris görüşmesinin hemen ardından Atina atağa geçti ve Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Macron'u aradı. Bu görüşmenin gündem maddesi ise Türkiye'ye olası bir meteor füzesi satışıydı. Atina yönetimi bu satışın gerçekleşip gerçekleşmeyeceği hakkında bilgi almak istedi ama Macron bu soruya net bir cevap vermedi.

    Ankara-Paris görüştü, Atinada panik

    Fransız kaynaklar ise meteor füzelerini, Fransa’dan başka İngiltere, İtalya, Almanya, İspanya ve İsveç’in de ortakları olduğu MBDA Konsorsiyum tarafından üretildiğini, dolayısıyla Fransa’nın “başrolü oynamadığını” söylediler. Kathimerini ayrıca, Yunanistan’ın cephaneliğinde 36 adet meteor füzesi bulunduğunu da yazdı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow