hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Almanya'dan Türkiye'ye silah satışı

    KAYNAKCNN TÜRK

    Almanya’da haftalık yayımlanan Der Spiegel dergisi, Scholz hükümetinin Türkiye’ye 336 milyon euro değerinde silah satışına onay verdiğini açıkladı. Alman hükümetinin bu adımı politika değişikliği yorumlarına neden oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Alman Der Spiegel dergisi, Federal Güvenlik Konseyi'nin kısa süre önce gizli bir şekilde yaptığı toplantının detaylarını yazdı. Almanya'da haftalık yayınlanan dergiye göre, Olaf Scholz hükümeti Türkiye’ye silah satışına onay verdi. Tam 336 milyon euro değerinde silah ihracı gerçekleşmesi bekleniyor.

    TÜRKİYE'YE HANGİ SİLAHLAR SATILACAK?

    336 milyon euroluk silah satışında, 100 adet hava savunması güdümlü füze, Türk Deniz Kuvvetleri'ne ait denizaltı ve fırkateynlerin modernizasyonu için malzeme ve yedek parçalar bulunuyor. Almanya'nın bu adımı politika değişikliği olarak yorumlandı. Çünkü Almanya uzun bir süredir Türkiye’ye üstü kapalı bir şekilde ambargo uyguluyordu.

    EUROFİGHTER TYPHOON SAVAŞ UÇAĞI

    Üst düzey bir alman yetkili, "Türkiye’nin talebine sakin bir kafayla tekrar bakıyoruz, konuyu değerlendireceğiz" dedi.

    Eurofighter savaş uçaklarının yeniden değerlendirmesini ise Orta Doğu’da artışa geçen gerilime bağladı. Alman hükümeti, 2024'ün ilk 9 ayında 11 milyar euro değerinde silah satışı yaptı. En fazla satış Rusya ile savaşta olan Ukrayna’ya yapıldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow