hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Almanya Başbakanı Scholz Solingen'e gitti

    KAYNAKCNN TÜRK

    Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Solingen kentinde 3 kişinin bıçaklı saldırıya uğrayarak hayatını kaybettiği olay yerini ziyaret etti. Scholz, yaşananların tekerrür etmemesi için özellikle silah yasasında hızlı değişiklikler yapılacağını duyurdu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Almanya Şansölyesi Olaf Scholz, Solingen kentinde 3 kişinin hayatını kaybettiği bıçaklı saldırının ardından olay yerini ziyaret etti.

    Ölenler için düzenlenen anma törenine katıldı. Kurbanlar anısına beyaz güller bıraktı.

    Almanya Başbakanı Scholz Solingene gitti

    “Bu terörizmdi. Birliğimizi, beraberliğimizi ve hayatımızı tehdit eden bir terör. Yaşama şeklimizi tehdit eden bir terör. Bu tür saldırıları planlayan ve gerçekleştirenlerin de niyeti hep budur. Bu da asla tahammül edemeyeceğimiz ve asla kabul etmeyeceğimiz bir şeydir.”

    Scholz, Solingen'de meydana gelen olayın bir daha tekrarlanmaması için yasal değişiklikler yapılacağını işaret etti. Silah yasasının, özellikle de bıçak kullanımıyla ilgili düzenlemelerin hızlı bir şekilde sertleştirileceğini belirtti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Almanya Başbakanı Scholz Solingene gitti

    “Açıkçası artık Almanya'da sahip olduğumuz silahlara ilişkin yasal düzenlemeleri sıkılaştırmamız gerekecek. Bu, özellikle bıçak kullanımı için geçerli olmakla birlikte, düzenlenmesi gereken diğer birçok şey için de geçerlidir. Ve bu artık çok hızlı bir şekilde gerçekleşmeli ve gerçekleşecektir. Eminim ki federal hükümet bu konuda bir teklifte bulunursa, bu teklif Federal Meclis ve Federal Meclis'teki yasa koyucularla birlikte hızla gündeme getirilip kabul edilebilir.”

    Solingen kentindeki saldırıyı terör örgütü DEAŞ üstlenmiş, Alman yetkililer ise tutuklanan saldırganın örgüt ile bağı olup olmadığının araştırıldığını açıklamıştı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow