hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Alman basınından DAVA Partisi iddiası: Mesut Özil kampanya yüzü olacak

    KAYNAKCnnturk.com

    Almanya'da Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yakın olduğu iddia edilen isimlerce kurulduğu öne sürülen parti, ülkenin gündemine oturmuş durumda. Alman basını partinin, Almanya'daki seçimler için Mesut Özil'i kampanya yüzü olarak kullanmayı amaçladığını öne sürdü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Almanya'da gündem Türk kökenlilerin kurduğu ve Alman basınının AK Parti ile yakın bağlantısı olduğunu öne sürdüğü DAVA Partisi.

    Alman medyası dikkat çekici bir iddiayı ortaya attı. O iddiaya göre, parti Mesut Özil'i transfer edecek.

    İddia, Almanya'nın çok okunan gazetelerinden Bild Am Sonntag'dan geldi. Gazete, DAVA Partisi'nin Almanya'daki seçimler için bir dönem Fenerbahçe'de de forma giyen ve Alman milli takım formasını terleten Türk asıllı futbolcu Mesut Özil'i kampanya yüzü olarak kullanmayı amaçladığını öne sürdü.

    Alman basınından DAVA Partisi iddiası: Mesut Özil kampanya yüzü olacak

    Gazete, özellikle Türk asıllı Alman seçmen için 35 yaşındaki Özil'in tercih edildiğini iddia ederken, partinin seçimlere katılabilmesi için 18 Mart'a kadar 4 bin imza toplaması gerektiğini aktardı.

    Öte yandan parti kurucusu, destekçilerinden özenle imza toplamaya devam ediyor. DAVA'nın liste başı adayı Fatih Zingal, Bild Am Sonntag'a konuştu. Zingal, "Telefonlar susmuyor. Çok önde gelen destekçiler de dahil olmak üzere çok fazla destek alıyoruz" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow