ABD’yi kasırga vurdu
Amerika Birleşik Devletleri’nin ortabatı ve güney eyaletlerini kasırga vurdu. 8 eyaleti vuran kasırgada en az 22 kişi hayatını kaybetti.
Ağaçlar devrildi, elektrik direkleri yıkıldı. Ev ve iş yerleri kullanılamayacak hale geldi.
ABD'yi yine kasırga vurdu. 22 kişi hayatını kaybetti.
Amerika Birleşik Devletleri’nin ortabatı ve güney eyaletleri, kasırganın etkisi ile yıkıma uğradı. Bölgede acil durum ilan edildi.
Ulusal Meteoroloji Servisi Arkansas, Mississippi, Iowa, Tennessee, Illinois ve Wisconsin başta olmak üzere 8 eyaleti kapsayan geniş bir alanda son 24 saatte 57'den fazla hortum olayının rapor edildiğini belirtti.
Meteoroloji yetkilileri, Little Rock’da yaşanan hortumun şiddetinin F-3 düzeyinde olduğunu, yaklaşık 40 kilometrelik uzunlukta bir yol üzerinde fırtınanın saatte hızının 265 kilometreye kadar ulaştığı bilgisini paylaştı.
Kasırganın etkili olduğu bölgelerde ev ve işyerlerinin kullanılamayacak derecede hasar gördü. Ağaçlar ve elektrik direkleri yıkıldı.
ABD'nin fırtınalardan etkilenen bölgelerinde yaklaşık 530 bin hane elektriksiz kaldı. ABD’nin Mississippi ve Alabama eyaletlerinde 25 Mart’ta meydana gelen hortumlarda da 26 kişi hayatını kaybetmişti.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Komşuyu Telaş Sardı: Türkiye, Eurofighter ve Meteor Füzeleriyle Hava Gücünü Güçlendiriyor!
Korkulan senaryo gerçek mi oluyor? Santorini'deki volkan aktif hale geldi!
Norveç'te Kuzey Işıkları: Doğanın Büyüleyici Gösterisi
İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan'dan, ABD'nin Nükleer Müzakere Baskılarına Türkçe Tepki
Tayvan-Çin krizi! Ada etrafında askeri hareketlilik