ABD'nin umutla beklediği aşı için onay bekleniyor | Video
Profesör Doktor Uğur Şahin ve eşi Doktor Özlem Türeci, dünyanın umutla beklediği koronavirüs aşısını Amerikan Pfizer firmasıyla birlikte üretmişti. Aşının insan deneyleri tamamlandı. Piyasaya sürülmesi için son aşamaya geçildi. Şirket Amerika'da Gıda ve İlaç Dairesi'ne resmi başvuruda bulundu.
Koronavirüs salgınını en ağır şekilde yaşayan Amerika'da umutlandıran gelişme yaşandı. Biontech firmasının Pfizer'le ürettiği koronavirüs aşısı, insan deneylerini tamamladı. Başarılı sonuçların ardından Pfizer'in CEO'su Albert Bourla, Amerikan Gıda ve İlaç Dairesine resmi başvuruyu yaptıklarını söyledi.
Salgının başladığı ilk günlerden itibaren aşı çalışmalarına başlayan Profesör Doktor Uğur Şahin ve eşi Doktor Özlem Türeci, dünyanın umutla beklediği aşıyı üreten kişiler oldu. Aşının güvenilirliğini kanıtlamak için insan deneyleri yapıldı. Sonuç istenilen düzeyde çıkınca, onay aşamasına geçildi. 248 gün içinde aşıyı tamamladıklarını söyleyen Bourla güvenlik konusunda taviz vermediklerini anlattı.
Koronavirüsün merkezi durumunda olan Amerika'da aşı için ilk ruhsat başvurusu yapılmış oldu. Aşının Aralık ayının ortalarında yüksek risk gurubundaki kişilere yapılması bekleniyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Almanya’da kritik seçim: Oy verme işlemi başladı! 3 soruda önemli detaylar…
Komşuyu Telaş Sardı: Türkiye, Eurofighter ve Meteor Füzeleriyle Hava Gücünü Güçlendiriyor!
Korkulan senaryo gerçek mi oluyor? Santorini'deki volkan aktif hale geldi!
Norveç'te Kuzey Işıkları: Doğanın Büyüleyici Gösterisi
İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan'dan, ABD'nin Nükleer Müzakere Baskılarına Türkçe Tepki