hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD'li büyükelçiden Ankara-Atina ilişkileri yorumu

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Yunanistan'da düzenlenen bir forumda Türkiye ile ilişkiler ele alındı. ABD'nin Atina Büyükelçisi, "Seçim sonrasında Türk-Yunan ilişkilerindeki iyileşme hızlanır" dedi. "Avrupa Türkiye'ye daha iyi davranmalı" ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "SEÇİM SONRASINDA YAKINLAŞMA HIZLANIR"

    Yunanistan, yıllardır düzenlediği Delfi Ekonomi Forumu'nda üst düzey bürokratlarla ekonomi ve siyaseti konuştu. En önemli konulardan biri ise Türkiye ile ilişkilerdi. ABD'nin Atina Büyükelçisi George Tsunis, Türkiye-Yunanistan arasındaki ilişkilerin seçimlerden sonra daha da iyileşeceğini söyledi. "Burada belirgin güçler, komşular var. Bizim de burada bir ilişki kurmamız ve barışçıl bir şekilde ilişkiyi örmemiz gerekiyor" dedi. Türkiye ve Yunanistan'ın anlaşmazlıkları çözmeye daha yakın olduğunu söyledi.

    "SEÇİMLER BİTİNCE EGE'DE SULAR DURULACAK"

    Ege Denizi'nde iki tarafın da çıkarları ve ortaklığı olduğunu ve hem Türkiye hem Yunanistan'ın "seçim döneminden çıktıktan sonra" yeniden barışçıl çözümlere yöneleceğini kaydetti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "TÜRKİYE'YE F-16 SATIŞI GERÇEKLEŞMELİ"

    Türkiye'nin F-16'ları almasının doğru olduğunu açıklayan Tsunis, Avrupa'nın da Türkiye'ye bu konuda daha fazla destek olması ve daha iyi davranması gerektiğini söyledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow