hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD'den Rus medyasına suçlama

    KAYNAKCNN TÜRK

    Amerika Birleşik Devletleri, Rusya'yı 5 Kasım'daki başkanlık seçimlerini etkilemeye çalışmakla suçluyor. Rus devlet kanalı Russia Today''in Genel Yayın Yönetmeni ve beraberindeki 10 kişiye yaptırımlar uygulanacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Amerika Birleşik Devletleri'nden Rusya'ya başkanlık seçimlerine müdahale suçlaması geldi.

    ABD Adalet Bakanlığı, Rus devlet kanalı Russia Today'in 2 çalışanının sahte kimlikle Tennessee merkezli bir prodüksiyon şirketine girerek 10 milyon dolar karşılığında Rus propagandası içeren binlerce video hazırladığını öne sürdü.

    ABDden Rus medyasına suçlama

    “Ayrı bir icra eylemiyle Adalet Bakanlığı, Rus hükümetinin ve Rus destekli aktörlerin ülkemiz seçimlerine müdahale etmek ve sonuçlarını etkilemek amacıyla gizli bir kampanya yürütmek için kullandıkları 32 internet alan adına el koydu.”

    ABD, hazırlanan videoların içeriğine de yer verdi. Öne çıkan konuların, göçmenlik, enflasyon, iç ve dış meseleler olduğu görüldü.

    ABDden Rus medyasına suçlama

    Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, Rus kanalını hedef aldı: “Adalet Bakanlığı'nın bugün kamuoyuna açıkladığı bilgilere göre, eskiden Russia Today adıyla bilinen RT'nin artık sadece bir medya kuruluşu olmanın ötesine geçtiğini biliyoruz. RT'nin, Kremlin'in ABD seçimlerini etkileme ve demokrasiyi baltalama mesajını taşımak için farkında olmadan Amerikalılara milyonlarca dolar ödemek üzere özel bir şirketle sözleşme yaptığını biliyoruz. RT'nin liderliği bu girişimi yarattı ve yönetti.”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABDden Rus medyasına suçlama

    ABD, Rus devlet kanalı Russia Today'ın Genel Yayın Yönetmeni de dahil 10 farklı pozisyondaki basın çalışanına yaptırım uygulayacak.

    Russia Today'den ise ABD'nin suçlamalarına kinayeli bir yanıt geldi. Rus devlet kanalı, "hayatta üç şey kesin: ölüm, vergiler ve Russia Today’in ABD seçimlerine müdahalesi” dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow