hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD'den İsrail'e yeni destek: En gelişmiş savunma sistemi!

    KAYNAKCNN TÜRK

    ABD'den İsrail'e yeni bir destek hamlesi geldi. Orta Doğu'daki gerginlik giderek tırmanırken, ABD İsrail'e gelişmiş füze savunma sistemi ve asker konuşlandırıyor. ABD Savunma Bakanlığı Pentagon tarafından duyurulan bu kararın nedeni sorulan ABD Başkanı Biden ise, "İsrail'i savunmak için" açıklaması yaptı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    EN GELİŞMİŞ FÜZE SAVUNMA SİSTEMİNİ YOLLUYOR

    ABD Başkanı Joe Biden, Washington'ın İsrail'e göndereceği füze savunma sistemini doğruladı. Orta Doğu'daki gerginlik giderek tırmanırken, ABD'den İsrail'e yeni bir destek hamlesi geldi. ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, ABD'nin İsrail'e gelişmiş füze savunma sistemi ve asker konuşlandıracağını açıkladı.

    ABDden İsraile yeni destek: En gelişmiş savunma sistemi

    Pentagon sözcüsü Tümgeneral Pat Ryder, Savunma Bakanı Austin'in, Başkan Joe Biden'ın talimatı üzerine THAAD bataryasının konuşlandırılmasına izin verdiğini belirtti. Gönderilecek sistemin amacı, İran'ın nisan ve ekim aylarında İsrail’e yönelik füze saldırılarının ardından İsrail'in hava savunmasını güçlendirmek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    UZUN MENZİLLİ BALİSTİK FÜZELERİ DURDURUYOR

    Pentagon tarafından yapılan açıklamada, "Bu eylem, ABD'nin İsrail'in savunmasına ve İsrail'deki Amerikalıları İran'ın olası balistik füze saldırılarına karşı korumaya yönelik kararlılığının altını çiziyor" ifadeleri kullanıldı.

    ABDden İsraile yeni destek: En gelişmiş savunma sistemi

    THAAD savunma sistemi, ABD ordusunun en güçlü füze karşıtı silahlarından biri ve 150 ila 200 kilometre mesafedeki balistik füzeleri durdurabiliyor. Bu sistem, ABD tarafından daha önce Kuzey Kore'ye karşı Güney Kore'de konuşlandırılmıştı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow