hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD'de "yüzyılın kasırgası" alarmı

    KAYNAKCNN TÜRK

    Amerika Birleşik Devletleri'nin güneyi, 5 kategorisine yükselen Milton Kasırgası tehlikesi ile karşı karşıya. ABD Başkanı Joe Biden, "Bu bir abartı değil, ölüm kalım meselesi" dedi, kasırganın yüzyılın en tehlikeli fırtınası olabileceğini söyledi. Milyonlar güney gölgelerden iç bölgelere kaçmaya başladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Amerika Birleşik Devletleri'nin güney doğusu Milton Kasırgası tehlikesi ile karşı karşıya. ABD Başkanı Joe Biden, acil tahliye emri verdi.

    “Tahliye emriniz varsa hemen tahliye etmelisiniz. Derhal! Derhal! Derhal! Zaten tahliye etmeliydiniz. Bu bir ölüm kalım meselesi ve bu abartı değil. Bu bir ölüm kalım meselesi.”

    ABDde yüzyılın kasırgası alarmı

    Biden, Milton'ın son yüzyılın en tehlikeli kasırgası olabileceğini de söyledi. “Üst düzey yetkililerden bana bilgi verildi ve Florida'yı son 100 yılda vurabilecek en kötü fırtınalardan biri olan Milton Kasırgası'na hazırlıklarımızı artırıyoruz ve Helen Kasırgası ile ilgili çabalarımızı sürdürüyoruz.”

    Milton Kasırgası en yüksek seviye olan 5 kategorisinde. Kasırganın neden olduğu şiddeti, Ulusal Okyanus ve Atmosfer Derneği'nden "Kasırga Avcıları" yaşadı. Uçağın pilotu yaşadıkları türbülansı, “Dürüst olmak gerekirse oldukça şiddetliydi. Milton çok hızlı bir şekilde ciddi bir yoğunlukta büyüyor ve bugün orada inanılmaz rüzgar hızları gördük” ifadeleriyle anlattı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABDde yüzyılın kasırgası alarmı

    Uyarıların ardından milyonlarca Amerikalı kasırganın en çok vuracağı eyalet olan Florida'yı terk ediyor. Florida'nın Tampa kentinde bir hastanenin önüne özel bariyerler çekildi. Amaç selin hastaneye girmesini önlemek.

    ABDde yüzyılın kasırgası alarmı

    Geçtiğimiz günlerde ABD'yi vuran Helen Kasırgası son 50 yılın en ağır ikinci fırtınası olmuş, 200'ü aşkın kişi hayatını kaybetmişti. 5 kategorisinde seyreden Milton, Meksika'ya varmış durumda.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow