ABD'de dereceler eksi 54'ü gördü
Kutup girdabı Amerika Birleşik Devletlerini dondurdu. 10 eyalette yaşam durdu, dereceler eksi 54'ü gördü. Kutup soğuk soğuklarında şu ana kadar en az 7 kişi hayatını kaybetti.
Amerika Birleşik Devletleri dondu
Amerika 'kutup girdabı'na kapıldı. Ülkenin orta batı kesimindeki dereceler şaşkınlık verici. Öyle ki 'kutup girdabı'nın merkezi Chicago'da hava sıcaklığı eksi 30 dereceye düştü. Kuzey Dakota'daki Grand Forks bölgesindeyse eksi 54 derecelik sıcaklık kaydedildi. Birçok bölgede acil durum ilan edildi. Dışarıda sadece 10 dakika kalınması halinde bile soğuk ısırması olabileceği uyarısı yapıldı. Halka dışarı çıkmaları durumunda 'derin nefes almamaları ve mecbur kalmadıkça konuşmamaları' tavsiyesinde bulunuldu. Ülkenin iç kesimlerindeki 20 milyon kişinin bu hafta sonuna dek eksi 28 derece ya da daha altında sıcaklıklar görmesi bekleniyor. 10 eyalette posta dağıtımı durduruldu, yüzlerce okulda eğitime ara verildi. 80 bin evsizin yaşadığı Chicago'da 'ısınma merkezleri' kuruldu.
Ülkede birçok yol kapandı. Bazı şehirler tamamen kar altında kaldı ulaşım durdu. Uçak ve tren seferleri ertelendi. Chicago’da tren raylarının donmasını engellemek için raylar ateşe verildi. Trenler yanan raylarını üzerinde seyretti.
Uzmanlar tarafından Antarktika’nın bazı kesimlerinden bile soğuk olarak değerlendirilen hava sıcaklığı için bir de isim bulundu. Amerikalılar Chicago ile Sibirya’yı birleştirerek kutup soğuklarına 'Chiberia' diyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
ABD'ye seyahat yasakları geri mi geliyor? Trump'ın planı ortaya çıktı: 3 kategori yer alacak....
Türk Savunma Sanayii Küresel Güç Haline Geliyor!
Elon Musk ile Marco Rubio Arasında Kabine Toplantısında Tartışma İddiası! Trump’tan Sert Yanıt
Kuzey Kore'den dünyayı tedirgin eden hamle! Kim Jong-un başında böyle poz verdi
Trump'ın 'kripto' başkent hayali: İmzayı attı