hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD'de "ÇİN AJANI" skandalı: Servet akıtılmış!

    KAYNAKCNN TÜRK

    ABD yine bir casusluk skandalıyla çalkalanıyor. 10 yıl New York Valisi'nin danışmanlığını yapan bir kişi, Çin hükümeti için çalışmakla suçlandı. Eşiyle yaşadığı evinde FBI tarafından gözaltına alınan zanlının, Çin'den milyonlarca dolar aldığı iddia edildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ESKİ NEW YORK VALİSİ DANIŞMANINI FBI GÖZALTINA ALDI

    ABD'nin kalbi sayılan New York'ta yıllarca Çin'e casusluk mu yaptı? New York Valisi'nin eski danışmanı Linda Sun gözaltında.

    ABDde ÇİN AJANI skandalı: Servet akıtılmış

    "10 YIL BOYUNCA ÇİN'E AJANLIK YAPTI" İDDİASI

    Geçtiğimiz yıl mart ayında Sun'ın usulsuz davranışlarda bulunduğu ifade edilerek işine son verilmişti. Amerikan Adalet Bakanlığı, New York Valisi Kathy Hochul'ın eski danışmanı Linda Sun'ı Çin hükümeti adına hareket etmekle suçlandığını duyurdu. Sun'ın eşi Chris Hu da suç ortaklığı, kara para aklama, banka dolandırıcılığı ve kimlik bilgilerini kötüye kullanmakla yargılanacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABDde ÇİN AJANI skandalı: Servet akıtılmış

    ABD'DEKİ ÇİN AJANINA SERVET AKITILMIŞ

    FBI ajanları, Sun'ın Çin hükümetinden milyonlarca dolar aldığını söyledi. Bu parayla biri 4 diğeri, 2 milyon dolarlık iki ev ve lüks spor araç satın almak için kullandığını dile getirdi. Tüm bu şüpheler üzerine bu ev, FBI baskınının odak noktası oldu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow