hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD'de başkanlık yarışında münazara tartışması

    KAYNAKCNN TÜRK

    ABD'de kasım seçimlerine artık sadece bir aydan biraz uzun bir zaman kaldı. CNN International taraflara 23 Ekim'de yeni bir münazara yapmayı önerdi. Demokratların adayı Kamala Harris öneriyi kabul ederken, Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump "çok geç" dedi. Harris ise bu yanıta "ciddiyetsiz" diyerek tepki verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “Başka bir tartışmayla ilgili sorun, artık çok geç olmasıdır. Oylama çoktan başladı. Bunu Fox ile yapma şansı buldu. Biliyorsunuz, Fox bizi davet etti ve ben bekledim, bekledim ve geri çevirdiler. Geri çevirdiler. Ama şimdi seçimden hemen önce CNN ile bir tartışma yapmak istiyor çünkü fena halde kaybediyor.”

    ABDde başkanlık yarışında münazara tartışması

    ABD'de başkanlık yarışı hızlandı. CNN International'ın yapmak istediği münazara programı da tartışmaların hedefinde. Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump "çok geç" dese de Demokratların başkan adayı Kamala Harris'in ekibi tartışmayı 23 Ekim'de yapmayı kabul etti.

    “Şimdi Donald Trump'ın farklı bir planı var ve birçok yönden, daha önce de dediğimi duydunuz, o ciddiyetsiz bir adam. Ancak onu Beyaz Saray'a geri koymanın sonuçları son derece ciddi.”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABDde başkanlık yarışında münazara tartışması

    Harris'ten önce Demokratların başkan adayı olan ABD Başkanı Joe Biden ile 27 Haziran'da ilk canlı yayın tartışmasına çıkan Trump, 10 Eylül'de ise Harris ile karşı karşıya gelmişti.

    ABD'de ülke geneli anketlerde Harris yüzde 49,3 oy oranıyla Trump'ın az farkla önünde bulunuyor; Trump ise yüzde 47,4 oy desteğine sahip gözüküyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow