hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD’de başkanlık seçimi öncesi salıncak eyaletler hangileri?

    KAYNAKCNN TÜRK

    ABD, 5 Kasım'da yeni başkanını seçmek için sandığa gidecek. Seçim öncesi ülke genelinde birçok anket yapılıyor. Ancak ABD'deki 7 eyalet, seçimlerde belirleyici olacak. Peki o eyaletler hangileri? Haberimizde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Amerika Birleşik Devletleri 5 Kasım'da yeni başkanını seçmek için sandığa gidecek. Yarışacak adaylar ise kesinleşti.

    Demokratların Başkan Adayı Kamala Harris, Cumhuriyetçilerin Başkan Adayı ise Donald Trump oldu.

    Seçim öncesinde ülke genelinde birçok anket yapılıyor. Ancak seçimlerin kaderini 7 salıncak eyaletteki sandıklar belirleyecek. Çünkü salıncak eyaletlerdeki seçim sonucunu görene kadar gerçek sonuç ortaya çıkmıyor.

    ABD’de başkanlık seçimi öncesi salıncak eyaletler hangileri

    Bir önceki seçimde bu eyaletlerden çıkan sonuçlar bir sonraki seçimlere ışık tutmuyor. Peki söz konusu 7 eyalet hangisi?

    5 Kasım 2024 ABD başkanlık seçimlerinde gözler; Arizona, Nevada, Wisconsin, Michigan, Pensilvanya, Kuzey Carolina ve Georgia eyaletlerinde olacak. Bu eyaletlerdeki seçim sonuçları belirleyici olacak.

    Söz konusu 7 salıncak eyaletin çoğunda Trump, ABD Başkanı Joe Biden adaylıktan çekilene kadar açık ara öndeydi. Ama tablo hızla değişti. Demokrat aday Kamala Harris farkı kapadı. İki aday birbirine çok yakın.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD’de başkanlık seçimi öncesi salıncak eyaletler hangileri

    Güncel anket ortalamalarına bakıldığında Trump'ın 47,4, Harris'in ise yüzde 47,3 düzeyinde desteğe sahip olduğu gözüküyor.

    Salıncak eyaletlerin tam tersine durumun hiç değişmediği eyaletler de var. Örneğin Kaliforniya ve New York uzun yıllardır Demokrat eğilimi gösterirken Texas ve Florida Cumhuriyetçi eğilimi ile öne çıkıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow