ABD Başkan Yardımcısı Vance’ten tartışmalı sözler: ‘KİRALARDAKİ ARTIŞIN NEDENİ GÖÇMENLER’
ABD Başkan Yardımcısı James David Vance, ABD’de artan konut maliyetlerinin enflasyon nedeniyle değil, mülteciler yüzünden olduğunu öne sürdü. Vance'nin bu açıklamasına tepkiler yükseldi. Amerikan başkan yardımcısı tepkilere "birileri ülkemizi yasadışı göçmenlerle doldurmak istiyor" diye yanıt verdi.
ABD Başkan Yardımcısı James David Vance, belediyelerden meclis temsilcilerinin toplandığı ‘Ulusal Şehirler Ligi’ toplantısında konuştu. Ülkenin birçok kasaba ve şehrinden gelen belediye temsilcisilerine kira artışlarından söz etti. Kira artışının sorumlusu ‘yasadışı göçmenler’ dedi. Kendisini savundu ve tepki verenleri suçladı.
- “Dünyanın dört bir yanına gidiyorsunuz ve göçteki büyük artış ile konut fiyatlarındaki büyük artış arasında çok tutarlı bir ilişki görüyorsunuz. Ve bu konuda dürüst olmalıyız. Anlıyorum, anlıyorum görüyorum ki buradaki iyi temsilcilerimizden biri aslında. Sanırım ülkeyi yasadışı göçmenlerle doldurmaya devam etmek istiyor. Başkan Trump ile bu odadaki her bir kişi arasındaki ortak ilgi alanlarından biri, vatandaşlarımız için makul ve uygun bir maliyetle konut sağlamanın önemidir. Şunu söylemeliyim ki, 40 yıllık hayatımda normal Amerikan vatandaşlarının bir ev almasının bu kadar zor olduğu bir zamanı düşündükçe üzülüyorum”
Konuşması sona ererken kendisine tepki gösteren belediye temsilcisine döndü.
- “Politikalarımıza katılmadığınızda gelin ve bize bildirin. Bu konuda bir konuşma yapalım. 2 bin kişinin önünde bağırmayın. Ne dediğinizi bile duyamıyorum efendim ama daha da önemlisi bu göç meselesinde. Evet, yürürlükte olan bazı yasalara katılmayabileceğinizi kabul etmeliyiz”
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
24 saattir söndürülemedi! Zehirli kimyasal endişesi: Suyla temas ederse... Uzmanlar uyardı: Bedeli ağır olabilir!
Dünyayı kasıp kavuran yeni trend: SLEEPMAXXING! Kırmızı ışık detayı...
Rusya'nın kalbine yoğun İHA saldırısı: İşte Moskova'dan görüntüler...
Elon Musk Polonyalı bakanı yine hedef aldı: O bir Soros kuklası
Elon Musk'ın açıklamaları önce Polonya'yı, şimdi de İtalya'yı karıştırdı: Meloni'ye baskılar artıyor!