hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD yurt dışındaki tüm vatandaşlarını uyardı

    ABD Dışişleri Bakanlığı, nadir görülen dünya çapında bir uyarı yayınlayarak, yurtdışındaki tüm ABD vatandaşlarının “daha dikkatli olmalarını” tavsiye etti. Bakanlık, İsrail politikası nedeniyle istifa eden Amerikalı yetkili hakkında da açıklama yaptı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “Bugün erken saatlerde, ABD vatandaşlarına dünyanın çeşitli yerlerinde artan gerilimler nedeniyle ABD vatandaşlarına ve çıkarlarına karşı terörist saldırı, gösteri veya şiddet içeren eylem potansiyeli olduğunu bildirdiğimiz dünya çapında bir uyarı uyarısı yayınladık. Dışişleri Bakanlığı, yurtdışındaki Amerikan vatandaşlarına daha dikkatli olmalarını tavsiye ediyor." İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sonrasında artan gerilim nedeniyle Amerikan yönetimi bu uyarıyı yaptı. Yurtdışındaki tüm ABD vatandaşlarından “daha dikkatli olmalarını” istedi.

    ABD yurt dışındaki tüm vatandaşlarını uyardı

    Bakanlık, en son Ağustos 2022'de terör örgütü El Kaide Lideri Ayman El-Zevahiri'nin öldürülmesinin ardından dünya çapında bir uyarı yayınlamıştı.

    Amerikan Dışişleri'nde Müttefikler ve Ortaklara Silah Tedariki biriminde Genel Müdür olarak görev yapan Josh Paul istifa etmiş, istifasıyla ilgili olarak da İsrail'e ölümcül silah transferinin, sınırlarını aştığını açıklamıştı.

    ABD yurt dışındaki tüm vatandaşlarını uyardı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Konu, Amerikan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller'a soruldu: Miller bu soruya, “Bu departmanda çalışan, farklı siyasi inançlara sahip, farklı kişisel inançlara sahip, ABD politikasının ne olması gerektiği konusunda farklı inançlara sahip farklı insanları anlıyoruz, takdir ediyoruz. İsrail'in kendini savunma hakkını güçlü bir şekilde desteklediğimizi açıkça belirttik. Kendilerini savunmaları için ihtiyaç duydukları güvenlik yardımını sağlamaya devam edeceğiz” şeklinde yanıt verdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow