hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD yönetimine İsrail’e destek tepkisi! On binler sokaklara döküldü | Video Haber

    KAYNAKCNN TÜRK

    Amerika Birleşik Devletleri'nde Demokrat Parti Ulusal Kongresi başladı. Kongrenin yapıldığı Chicago kenti Filistin yanlısı protesto gösterilerine sahne oldu. On binlerce kişi bir araya geldi ve İsrail ile onun destekçisi ABD'ye tepki gösterdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD’de Demokrat Parti Kongresi, İsrail karşıtı gösterilerle başladı. Hem salon içinde hem bina dışında eylemciler Gazze politikası nedeniyle ABD’yi protesto etti.

    -          “Burada Demokrat Parti'ye şunu söylemek için bulunuyoruz: Soykırımı ve silah ambargosunu hemen şimdi sonlandırın!”

    -          “Kimse Kamala'ya oy vermedi ve o, İsrail’e silah gönderen, Filistin’de çocukları, kadınları, masum insanları vahşice katleden bir yönetimin parçası”

    Kongrenin yapıldığı Chicago'da binlerce eylemci sokaklara döküldü, göstericiler, ‘Gazze’de soykırımı durdurun’ ve ‘Soykırımcı Joe’ şeklinde sloganlar attı.

    -          “Biden'ın istifa etmesine sevindim. Ancak Kamala bir onay merci değil. Bize göstermesi gerekiyor. Orta Doğu'daki bu çılgınlığa son vermeliyiz. Son vermeliyiz. Eğer öyleyse, hala kararsız olan çok sayıda insan var ve o da bunu bilmeli. Oyumuzu istiyorsa, çizgiyi aşmamalı”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kamala Harris'i protesto edenler olduğu gibi desteklerini ifade edenler de oldu.

    -          “Eminim ki herhangi bir normal insanın biraz olsun merhameti olan birinin yapacağı gibi ateşkes için baskı yapacaktır ve biz de ondan bunu söylemesini bekliyoruz. Ama sorunu bir günde çözemez, ona bir fırsat vermeleri gerekiyor”

    Öte yandan, kongre salonunun çevresinde yer yer tansiyon yükseldi. Güvenlik bariyerini aşmaya çalışan göstericiler polis tarafından engellendi. Salonunun dışında olduğu gibi içeride de protestolar vardı. ‘İsrail'i silahlandırmayı bırakın’ yazan dev pankart açıldı.

    Eylemciler, soykırımın bir önce durdurulması çağrısında bulundu.

    -          “Bu beni çok ilgilendiriyor. Çünkü ben bir Yahudiyim. Şu anda olan şey, devam eden bir soykırımı, çocukların toplu katliamını finanse etmeye ve desteklemeye devam edilmesi. Bunun durması gerekiyor”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow